Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rumların Kıbrıslı Türk sporcuların uluslar arası müsabakalara katılmasını sürekli engellemeye çalıştığına dikkat çekerek, dünyanın KKTC’yi tanımamakta ısrar ettiği, ambargolar altında yaşamaya mahkum ettiği bir zamanda gençlerin KKTC’yi yurt dışında temsil etmesinin önemini vurguladı.

KKTC Jimnastik Federasyonu’ndan, aralarında Türkiye’de düzenlenen bir yarışmada derece alan öğrencilerin de bulunduğu heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Federasyon Başkanı Fatoş Türkel, sporcuların İstanbul’da düzenlenen bir yarışmaya katılarak, zor bir kulvar olmasına rağmen güzel dereceler aldığını anlattı.

İstanbul’daki müsabakada KKTC Bayrağını açtıklarını belirten Türkel, yurt dışındaki turnuvalar için çok sık davet aldıklarını dile getirdi. Türkel desteğe ihtiyaçları olduğunu da söyledi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da sporun her branşının özveri istediğini, yurt dışında yer alan müsabakalara katılmanın çocuklar için güzel bir teşvik olduğunu dile getirdi.

Rumların Kıbrıslı Türk sporcuların uluslar arası müsabakalara katılmasını sürekli engellemeye çalıştığına dikkat çeken Eroğlu, dünyanın KKTC’yi tanımamakta ısrar ettiği, ambargolar altında yaşamaya mahkum ettiği bir zamanda gençlerin KKTC’yi yurt dışında temsil etmesinin öneminin altını çizdi. 
Editör: TE Bilisim