Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Nikos Anastasiades liderliğindeki Kıbrıs Rum Yönetimi’nin bugüne kadar Kıbrıs sorununa çözüm bulma amaçlı yapılan müzakerelerin yok sayılması düşüncesi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu bugün bir kabulü sırasında yaptığı açıklamada, Ekim ayında müzakerelere başlanacağını ancak ellerinde bir yol haritası olması gerektiğini kaydetti.

Eroğlu, “Maalesef karşı tarafın bugüne kadar devam eden müzakerelerin yok sayılarak yeni bir müzakere olayının başlatılması üzerine düşünceleri olduğunu anlıyoruz” dedi.

Beş yıl önce başlayan müzakerelerde belirli ilerleme ve yakınlaşmalar sağlandığını ifade eden Eroğlu, “Her şeyi sil baştan yaparsanız bunun bir sıkıntısı olur” dedi.

Mevcut müzakere sürecinin bir zemin üzerinde yapıldığını, ancak yapılan müzakerelerde atılan adımlar yok sayıldığı takdirde yeni bir zemin arayışı içerisine girilmesi gerektiğini ifade eden Erıoğlu, “Bizim düşüncemiz mevcut zemin içerisinde bu işi yürütebilir miyiz yürütemez miyiz?” dedi.

Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Anastasiades’e gönderdiği mektubun, müzakerelere bırakıldığı yerden devam edilip edilemeyeceğini ve de müzakerelerin ucu açık devam edip etmeyeceğini anlama amaçlı olduğunu belirten Eroğlu, Kıbrıs sorununun tartışılmayan yönü kalmadığını dolayısı ile niyet olduğu takdirde çözüme ulaşılabileceğini yineledi.

Editör: TE Bilisim