Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, halkı ülkedeki tüm çöpleri 5 saate toplama kampanyasına destek vermeye çağırdı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ülke genelinde çöplükler dışında bulunan tüm çöpleri toplama hedefi taşıyan “Hade Temizleyelim” (Let’s Do It) Kampanyası’nı yürüten Çevre Platformu temsilcilerini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu kabulde yaptığı açıklamada, kampanyanın çok güzel bir çalışma olduğunu belirterek “Herkes el verirse bu işi gözle görülebilecek bir noktaya taşıyabiliriz” dedi.

Çevre kirliliğinin herkesi rahatsız edecek bir boyuta ulaştığını ifade eden Eroğlu, “Halkla bütünleşerek bu hareketin başlatılması ayrı bir önem taşıyor. Tüm vatandaşları 5 Haziran Çevre Günü’nde bu çevre temizliğine davet ediyoruz” dedi.

Etkinliğin yapılacağı 5 Haziran Dünya Çevre Günü Cumhurbaşkanlığı çalışanlarına da etkilikte yer almaları için izin verileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Eroğlu, “En önemlisi bunu düşünmektir, herkes çevre temizliğinden bahseder de, ne kadar dikkat ederiz ayrı bir konu” dedi.

Çevre kültürünün yaratılmasının önemini de vurgulayan Eroğlu, vatandaşlarda “Ülkemizi temiz tutma mecburiyetindeyiz” anlayışının yerleşmesi gerektiğini ifade etti.

BESİM

Çevre Platformu adına konuşan Dr Filiz Besim ise “ciddi bir farkındalık yaratmak ve halkı etrafa çöp atmaması konusunda bilinçlendirmek” adına etkinliği 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde yapmaya karar verdiklerini ifade etti.

Çalışmanın bir parçasını oluşturan ülkenin çöp haritasının da hazırlandığını kaydeden Besim, “Şu anda elimizde Kuzey Kıbrıs’ın çöp haritası var. İlk kez böyle bir envanter çıkarıldı” dedi.

Etkinliğe katılım kayıtlarına da değinen Besim, etkinliğe ilginin çok ciddi olduğunu ancak herkese ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Besim “Her tarafı pırıl pırıl etme arayışı içerisindeyiz” dedi.

İlk kez Mayıs 2008’de Slovakya’da yapılan ve 50 bin kişinin katılımıyla 5 saatte tüm ülkedeki çöp alanlarının dışındaki çöplerin toplandığı “Let’s Do It” kampanyası hakkında da Cumhurbaşkanı’na bilgi veren Besim, “Adanın kuzeyindeki sahillerde her yerde çöp sorunu yaşıyoruz. Bu kampanyayı incelemeye aldığımız zaman çok heyecan duyduk” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim