Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, müzakere masasında yalnız kaldığını; Rum lider Nikos Anastasiadis’in masaya dönmesini beklediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, 6. Cumhuriyet Halk Dansları Festivali’ne katılacak grupların temsilcilerini kabul etti.

Konuklar, bugün saat 11.00’deki ziyaretlerini Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu’nun başkanlığında gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, kabulünde festivale katılacak gençlere hitaben yaptığı konuşmada, gençlerin birbirini tanıması, her ülkenin kendine has güzelliklerini göstermesi ve her ülkenin kültürünün değişik ülkelerde sergilenmesinin önemine ve değerine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı, organizasyonu yapanları kutlayarak, katılan ekiplere teşekkür etti.

Kıbrıs’ın gerçekte küçük fakat sorunları büyük bir ülke olduğuna işaret eden Eroğlu, şu an görüşme masasında bir anlaşma için uğraş verildiğini, Kıbrıs Türkünün arkasında Türkiye’nin desteğini de hissederek, masada herkesin kabul edeceği, adil ve yaşayabilir bir çözüm yolu aradığını ifade etti.

“Son günlerde müzakere masasında yalnız kaldım” diyen Eroğlu, Rum lider Nikos Anastasiadis’in masaya dönmesini beklediğini yineledi.

Eroğlu, gençlerin böylesi bir organizasyon için Adada bulunmasının dünyada ses getireceğini, KKTC’nin var olduğunu, kültürlerin buluşabileceği bir ortam bulunduğunu göstereceğini de belirtti.

Heyete başkanlık yapan Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu ise, festivallerin güzelliğinin güçlü arkadaşlıklar ve dostluklar kurulması ve bu dostlukların yıllarca sürdürülebilmesi olduğunu kaydetti.

Ekip temsilcileri Cumhurbaşkanı Eroğlu’na hediyeler de sundu.
Editör: TE Bilisim