Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ülkede thalassaemia hastalığının önlenmesi konusunda Thalassaemia Derneği çatısı altında yıllarca yapılan çalışmalar sonucunda büyük mesafe kat edildiğini belirterek, devlet başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların bu çabalara destek olmasını istedi.

Eroğlu, hastaların tedavisi için gereken kanın kampanyalarla sağlanmasında üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını da ifade etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu başkanlığındaki dernek heyetini kabul etti.

Dernek yetkilileri, “8 Mayıs Dünya Thallassaemialılar Günü” dolayısıyla yaptıkları ziyarette, sorunlarına dikkat çekti ve Cumhurbaşkanı’ndan destek istedi.

VAROĞLU: “İYİ NOKTAYA GELDİK AMA SORUNLAR SÜRÜYOR”

Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, derneklerinin 1978’den bu yana birçok sorunla mücadele edip iyi noktalara geldiğini ancak sorunların devam ettiğini söyledi.

Kan Bankası’nda ciddi anlamda kan ihtiyacı olduğunu ancak sadece thalassaemialıların kana ihtiyacı varmış gibi bunu sadece kendilerinin dile getirdiğini kaydeden Varoğlu, hastaların ayda 600 ünite kana ihtiyaç duyduğunu, Kan Bankası’na ayda 1000 ünite kanın girmesi gerektiğini vurguladı.

Bunu sağlamak için halkın teşvik edilmesi, bu amaçla kampanyalar düzenlenmesi gerektiğini dile getiren Varoğlu, Cumhurbaşkanı’nın da kan bağış çağrısı yapmasının önemli olduğunu söyledi.

“150 HASTA TEDAVİ GÖRÜYOR”

Thalassaemialı doğumların önüne geçildiğini ancak halen 150 thalassaemia hastasının tedavi gördüğünü ifade eden Varoğlu, Thalassaemia Merkezi’nin tadilat ihtiyacına da değindi ve bu konuda Eroğlu’ndan destek istedi.

EROĞLU: “EN MAKBUL TEDAVİ KAN TAKVİYESİ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Thalassaemia Günü’nde sorunların dile getirilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Thalassaemia denince akla kanın geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, tıp her ne kadar gelişse de, bu hastalığın en makbul tedavisinin kan takviyesiyle olduğunu söyledi.

Zaman zaman yapılan kan bağış çağrılarının kendilerini memnun ettiğini dile getiren Eroğlu, kan bağış kampanyalarının artması gerektiğini kaydetti ve kendilerinin de zaman zaman çağrıda bulunabileceğini ifade etti.

Eroğlu, ameliyat, trafik kazası gibi durumlarda da kana ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Thalassaemia Derneği çatısı altında yıllarca yapılan çalışmalar neticesinde büyük mesafe kat edildiğini kaydeden Eroğlu, devlet kanadı başta olmak üzere çeşitli kurum kuruluşların da bu çalışmalara destek olmasını istedi, kendilerine düşen görevi yerine getirme gayreti içinde olacaklarını söyledi.
Editör: TE Bilisim