Eroğlu bugün, DAÜ-SEN Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Rıza ve Örgütlenme Sekreteri Prof. Dr. Omar Mustafa’dan oluşan DAÜ-SEN heyetini kabul etti.

“38 ÖĞRENCİNİN AİLELERİYLE İLETİŞİMİ KOPTU”

DAÜ-SEN Genel Sekreteri Yrd. Doç Dr. Mustafa Rıza kabulde yaptığı konuşmada insanlık dramının yaşandığı Filistin’den KKTC’ye yüksek tahsil için gelen öğrencilerden 38’inin aileleriyle iletişimlerinin koptuğunu, para ve yardım alamadıklarını anlattı.

Hükümetin bu öğrencilere Bakanlar Kurulu kararıyla yarım okul harcı ve 4 ay boyunca maaş ödenmesi kararını aldığını da hatırlatan Rıza, ayrıca bu öğrencilerin barınma ve manevi desteğe de ihtiyacı olduğunu anlattı.

EROĞLU: “BAZI KURULUŞLAR DEVREYE SOKULABİLİR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Filistinli öğrencilerin sorunlarının önemli bir konu olduğunu ve bazı kuruluşların da burada devreye sokulabileceğinden bahsetti.

Eroğlu, 4 ay boyunca öğrencilere maaş verilmesinin yeterli olmayacağını çünkü Filistin’deki durumun 4 aylık bir sürede düzelmeyeceğini anlatarak, ateşkes sağlansa bile evlerin füzeler ve toplarla yıkılmış olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan sağlanacak katkıyla bir yere varılamayacağını da ifade eden Eroğlu, bazı kuruluşların devreye sokulabileceğini, kendisinin de üniversite rektörleriyle görüşerek Filistinli öğrencilere yapılabilecek kolaylıkları ele alacağını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim