Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye’nin ekonomik alanda büyüyen bir ülke olduğunu ve KKTC’nin böyle bir anavatanı olmasından gurur duyduğunu dile getirerek, “Temennimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin, ekonomisinin istenilen seviyeye çıkartılması, zaten sıcak olan Türkiye ile ilişkilerin artırılması ve görüşmeler devam ederken Türkiye’nin bu etkinliğinden, güçlü bir devlet oluşundan müzakere masasında da güç almasıdır, ki bu gücü bu güne kadar Anavatan Türkiye vermiştir” dedi.

Eroğlu, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi kabul etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yaptığı konuşmada, ekonomik alanda fevkalade bir gelişim içinde olan Bursa’nın Belediye Başkanını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bursa’da muazzam gelişmeler gözlemlediğini kaydeden Eroğlu, bu gelişmelerin Belediye Başkanının çalışmaları ile mümkün olduğunun, özellikle son yıllardaki gelişmelerde Altepe’nin imzası bulunduğunun altını çizidi.

Bursa’ya gerçekleştirdiği ziyaretinde Valinin misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Eroğlu, gençlik yıllarında da Bursa’ya ziyaretler yaptığını, sevgi saygının hiç yitirilmediğini dolayısı ile Bursa’nın üzerinde büyük etkisi olduğunu kaydetti.

ALTEPE

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altape ise, KKTC yetkilileri ile görüşme maksadı ile KKTC’yi ziyaret ettiklerini, hedeflerinin Türkiye ile ilişkilerin gelişmesi için yerel yönetimler olarak üzerlerine düşeni yapmak olduğunu kaydetti.

Altepe, “Şu anda güzel bir konjonktür var. (Türkiye’de) Hızlı bir gelişme var. Türkiye’nin yıldızı dünyada parlıyor. Kuzey Kıbrıs da bunun bir parçası” dedi.

Bursa’nın Türkiye’nin ekonomi açısından en önemli şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Altepe, Bursa’nın tüm yabancı şirketlerin iş yapmak istediği bölgelerin başında geldiğini, üçte ikisi ihraç edilen günlük 3 bin aracın üretildiği bir bölge olduğunu ifade etti.

Lefkoşa Türk Belediyesi ile kardeş belediye olan Bursa Belediyesi’nde tramvay ve metro çalışması başlattıklarını, 2-3 ay içerisinde hızlı trene başlayacaklarını kaydeden Altepe, “Üretim konusunda Bursa çok aktif bir bölge, Kıbrıs’a da bu gibi konularda Bursa daha çok yaklaşabilir. Çünkü üretmek lazım” dedi.

Eroğlu’nun kabulünde Maliye Bakanı Ersin Tatar da hazır bulundu.
Editör: TE Bilisim