Kabulde konuşan Rektör Prof. Dr. Cem Birol, 4-5 aylık bir süre içerisinde iyi bir yol kat ettiklerini kaydetti ve hocaları, insan gücünü, öğrencilerini donanımlarını büyük oranda tamamladıklarını belirtti.

Bugün hazırlık öğrencileriyle programlarının başladığını söyleyen Birol, resmi açılışlarını da 2-3 hafta içerisinde yapmayı planladıklarını ifade etti. Açılışı Cumhurbaşkanı Eroğlu’na uygun olacak ve yanlarında olabileceği bir tarihte yapmak istediklerini kaydeden Birol, Eroğlu’nun kendilerine bir tarih vermesini istedi.

16 farklı ülkeden 300’ü aşkın öğrenci ve ön kabul alan 200’den fazla öğrencileri olduğunu dile getiren Birol, yaklaşık 500 öğrenciyle programlarını başlattıklarını ve bir insan gücünü hareketlendirdiklerini ifade etti.

Kampusun yüzde 90 oranında tamamlandığını söyleyen Birol, birkaç haftaya her şeyi tamamlayarak resmi açılış yapacaklarını kaydetti.

Ülkeye çok sayıda yabancı getirmeyi başardıklarını ifade eden Cem Birol, Azerbaycan’da temsilcilik kurduklarını, diğer ülkelerde şahıslarla çalıştıklarını anlattı. Birol var olan bazı sıkıntılarını ise zaman içerisinde aşacaklarını belirtti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da üniversitenin hayırlı olması temennisinde bulundu ve Ali Özok’un ekibiyle birlikte yoğun bir çaba göstererek, bu ders yılında üniversiteyi açma konumuna geldiğini kaydetti.

Başlangıçta 16 ülkeden öğrenci alabilmenin büyük bir başarı olduğunu kaydeden Eroğlu, “Dış teşkilatlarınızı da ağır ağır kurdunuz ve daha devam ediyorsunuz. Seneye inşallah çok daha iyi olacak” diye konuştu.

Başta üniversite ve turizm olmak üzere hizmet sektörlerinin ülkeye büyük katkı sağlayacağına inandıklarını ifade eden Eroğlu, bu yönde çalışmalarını devam ettirdiklerini vurguladı.

Eroğlu şöyle konuştu:

“İnşallah diğer üniversitelerimiz gibi, sizin üniversiteniz de isim yapmaya devam eder ve öğrenci alma kapasitesi seneden seneye artar. Ali Bey büyük bir özveriyle bu işi başlattı, bu büyük bir cesaret isterdi. Sizlerle birlikte bu cesareti bulmuş ve yola çıkmıştır. Yola çıkan yolda kalmaz derler ya inşallah Ali Özok da bu üniversite olayında başarılı olur. Onun başarısı KKTC’nin üniversite olayındaki başarısına bir ivme daha kazandırmış olacaktır.”
Editör: TE Bilisim