Birleşmiş Milletler binasında gerçekleşen görüşme 20 dakika sürdü.

Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Özdil Nami, KKTC New York Temsilcisi Mehmet Dana, Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Osman Ertuğ ve görüşme heyeti temsilcileri Güneş Onar ile Sertaç Güven katıldı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, görüşme sonrası BM binasında kısa bir açıklama yaptıktan sonra, Türk Evi’nde basın toplantısı düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon arasındaki görüşme tamamlandı. Görüşme 20 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, görüşme sonrasında gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.

Derviş Eroğlu, Ban Ki Moon ile görüşmesinde,” Kıbrıs sorunuyla ilgili yoğunluklu müzakerelere Ekim ayında başlanması ve kısa sürede sonuç alınması önersini götürdük, en kısa zamanda çözüm bekliyoruz” dedi.

Eroğlu, Müzakerelerin yıl sonuna kadar tamamlanarak, bir anlaşmaya varılabileceğini, bunu çok taraflı konferansın izleyebileceğini, bulunacak anlaşmanın Mart ayında eşzamanlı referanduma sunulabileceğini Ban’a aktardığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu yerel saatle 17.00 (Kıbrıs saatiyle 24.00) Türk Evi’nde konuyla ilgili daha geniş bir basın toplantısı düzenleyecek. 
Editör: TE Bilisim