ABD’de mayıs ayında yapılacak bilim olimpiyatlarına katılacak Azerbaycanlı öğrenciler, hazırlıklarını Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde yapıyor.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı Bilim Şubesi Müdürü Gültekin Hüseynova ile olimpiyatlara katılacak öğrencileri kabul etti.

Olimpiyatlara katılacak toplam 45 öğrencinin 15 kişilik ilk grubu olan Azerbaycanlı olimpiyat öğrencileri, DAÜ ile Azerbaycan arasındaki protokol uyarınca hazırlıklarını KKTC’de sürdürüyor.

“ŞANSLI AMA ÇOK ÇALIŞMALILAR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, konuk heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, gençlerin bilim olimpiyatlarında yarışmasının güzel bir olay olduğunu ifade ederek, “Bu çocuklar hem çok şanslı, hem de çok çalışmak zorunda” dedi.

Öğrencilerin ülkelerini temsil etmesinin büyük bir onur olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Eroğlu, başarının devamı için öğrencilere çok çalışmalarını, öğretmenlerini çok iyi dinlemelerini tavsiye etti.

Eroğlu, Azrbaycan’ın çok sevdikleri kardeş bir ülke olduğunu ve öğrencilerinin bilim olimpiyatlarına DAÜ’de hazırlanmasından da ayrıca mutluluk duyduklarını ifade ederek, öğrencilere ve öğretmenlerine başarı diledi.

HÜSEYNOVA

Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı Bilim Şubesi Müdürü Gültekin Hüseynova da Azerbaycan’dan selamlar ileterek, iki ülke arasındaki protokole uygun olarak öğrencilerin uluslararası bir olimpiyata hazırlanmak için DAÜ’ye geldiğini söyledi.

Hüseynova, olimpiyatlardan başarıyla çıkacaklarına inandıklarını ifade ederek, “Çocuklarımızı sizin başarılı üniversitelerinizden biri olan DAÜ’de olimpiyatlara hazırlıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim