Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye’nin Soma ilçesinde bir ocakta meydana gelen kaza için başsağlığı mesajı yayımladı. Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da başsağlığı mesajları gönderdi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, başsağlığı mesajında şunları kaydetti:

“Soma’da meydana gelen elim kaza Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de büyük üzüntü yaratmıştır. Türkiye’deki kardeşlerimizin acısı, bizim de acımızdır. Dileğimiz gereken neyse yapılması ve bu tür acıların bir daha yaşanmamasıdır.

Kaza sonucu yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah’tan rahmet, tüm Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkına, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.”

GÜL’E BAŞSAĞLIĞI 

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderdiği başsağlığı mesajında ise şunları kaydetti;

“Anavatanımız Türkiye’nin Soma ilçesinde yaşanan maden kazasında çok sayıda kardeşimizin yaşamını yitirmesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni de büyük bir üzüntüye boğmuştur.

Kıbrıs Türk Halkı ve şahsım adına bu üzücü olayda yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah'tan rahmet, tüm Türkiye’ye, ailelerine başsağlığı, yaralananlara ise acil şifalar dilerim.”

ERDOĞAN’A BAŞSAĞLIĞI 

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği başsağlığı mesajı ise şöyle:

“Anavatanımız Türkiye’nin Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen kaza sonucu çok sayıda madenci kardeşimizin yaşamını yitirmesini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı olarak büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Olay ülkemizi de yasa boğmuştur. Kazada ölen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, milletimize, yaslı ailelerine başsağlığı, yararlılara ise acil şifalar dileriz.”
Editör: TE Bilisim