Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı Ebubekir Şahin ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki kabulde, Şahin'e Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Üyesi Haluk Tözüm, AB Bakanlığı Müşaviri Yasin Ekrem Serim, Capital Bank Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Arhun, Türk Kıbrıs Ajansı (TAK) Yönetim Kurulu Başkanı Emir Ersoy, Coşkun Özyaşlı ve Halil İbrahim Serim eşlik etti.

Kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Eroğlu, AA ile TAK arasında yapılan işbirliği anlaşması ile TAK muhabirlerinin AA'nın Haber Akademisi'nden faydalanmasının son derece anlamlı olduğunu kaydetti.

ŞAHİN: “İKİ AJANS ARASINDAKİ İLİŞKİLER DAHA DA GÜÇLENDİ”

Ebubekir Şahin de, KKTC’de olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün selamlarını getirdiğini söyledi.

AA ile TAK arasında imzalanan işbirliği protokolü anlaşması ile iki ajans arasındaki ilişkilerin daha da güçlendiğini ifade eden Şahin, eğitim ve yer tahsisi konularındaki işbirliklerinin önemini vurguladı.

AA'nın Haber Akademisi'nde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Genel Kurmay Başkanlığı ile ortak protokoller çerçevesinde "savaş muhabirliği" eğitimi verildiğini ifade eden Şahin, Haber Akademisi'nin şu an Ortadoğu'nun saygın sistemleri arasında yer almaya başladığını kaydetti.

Şahin, görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Eroğlu'na AA'nın 2013 Almanağı'nı takdim etti. 
Editör: TE Bilisim