Dünya Teakwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 9’uncu Dünya Teakwondo Şampiyonası’nın açılış töreni Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı.

Açılış törenine Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Hasan Bozer, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetlerin Komutanı Tümgeneral Baki Kavun ve Dünya Teakwondo Federasyonu Başkanı Linda Park da katıldı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, saygı marşı eşliğinde bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından sporcu ve izleyicilere hitabında, 9’uncu Dünya Teakwondo Şampiyonası’nın KKTC düzenlenmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

KKTC’ye uygulanan spor ambargolarına rağmen yarışmalara katılan tüm ülke temsilcilerine teşekkür eden Eroğlu, şampiyonanın KKTC’de düzenlenmesine imkân sağlayan Linda Park’a teşekkür etti.

Eroğlu, “engellemelere rağmen sizin gençliğinizin bizim gençliğimizle bir arada olması ve müsabakalar yapması bizim için memnuniyet verici, büyük bir olaydır” dedi.

PARK

Konuşmasında “KKTC” ifadesini kullanan Dünya Teakwondo Federasyonu Başkanı Linda Park ise, şampiyonanın düzenlenmesinde zorluk ve engellerle karşılaştıklarını ancak “ambargolardan etkilenmemek için kararlılıkla çalıştıklarını” söyledi.

Şampiyonaya arzu ettikleri kadar ülkenin katılmadığını ifade eden Park ancak tüm engellere rağmen şampiyonaya katılan ekiplere teşekkür etti.

Şampiyonanın hazırlanmasında pek çok şey öğrendiklerini ifade eden Park, karşılaştıkları sorunların tekrardan yaşanmaması için Federasyon tüzüğünde değişiklikler yapma sözü verdi.

GÖKBİLEN

KKTC Teakwondo Federasyonu Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen, 9’ucu Dünya Teakwondo Şampiyonası’na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını vurguladı ve katkı koyan tüm kesimlere teşekkür etti. 
Editör: TE Bilisim