CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü dolayısıyla mesaj yayımladı ve “demokrasi ve özgürlük adına çalışan, halkın tarafsız haber alma hakkını savunan tüm basın emekçilerinin 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutlarım” dedi.

Erk, mesajında, tüm dünyada yüzyıllar boyu verilen mücadeleler sayesinde özgürleşen basının, daha özgür daha bilinçli toplumlar yaratmada dördüncü güç olduğuna işaret ederek, “Yasama, yürütme, yargı kadar önemli olan medyamız çağın gerektirdiği şekilde teknolojiyle donanmalı, doğru, dürüst habercilik yolundan sapmadan halkımızın bir adım önünde giderek yeni ufuklar yaratmalıdır. Bugün geldiğimiz noktada dünya ülkeleri arasında basın özgürlüğü sıralamasında gelişmekte olan birçok ülkenin önünde olsak da geçtiğimiz yıllara oranla düşüş yaşandığı görülmektedir” dedi.

Patronaj sisteminin medya uygulamalarının çalışanların özgürlüklerini kısıtladığını, basın emekçilerini baskı altına aldığını ifade eden Erk, CTP’nin hükümet dönemlerinde biraz daha özgürleşen basının, etik kurallara bağlı kalmakla ekmeğine sahip çıkmak arasında tercih yapmaya zorlanır duruma geldiğini dile getirdi. Erk, şöyle devam etti:

“Öte yandan türeyen tetikçi gazetecilik, yaratılan suni gündemlerle kişilerin ve halkın haklarını gasp etmektedir. Güncel yasaların hazırlanması ve uygulanması konusunda en az gazeteciler kadar konuya sahip çıkan Partimiz, tarih boyu, özgür basını onuru olarak görmüştür. Susturulmuş basın, durdurulmuş demokrasidir.”
Editör: TE Bilisim