Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, kapıların açıldığı 11 yıl içersinde, Ada’da çözümü çok isteyen, Liderlerini bu yolda zorlayan bir halk talebinin görülmediğine dikkat çekti.

Kıbrıs Türk tarafı topraklarının 1/3’ünün iadesini, 100 bin yurttaşın yerinden olmasını içeren Annan Planı’na, % 65 oranında evet derken, çözüm istediğini gösterdiğini dile getiren Özgürgün, “Türk tarafının daha verecek tavizi olamaz” dedi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, katıldığı bir TV programında gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.

“CTP’NİN İÇ KAVGALARI BENİM İLGİ ALANIMA GİRMEZ”

“Başka partilerin zafiyetlerinden kazanım beklentimiz olamaz. CTP’nin iç kavgaları benim ilgi alanıma girmez. Ben hükümetle, hükümetin icraatlarıyla ilgiliyim” diyen Özgürgün, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne verdiği yada vermediği hizmetlerle ilgiliyim. Ana muhalefet partisinin görevi budur. Yanlışları eleştirmek, doğruları alkışlamaktır. Oysa hükümetin sorunların çözümüne yönelik tedbiri, planı yok” şeklinde konuştu.

“DAVUTOĞLU ÇÖZÜMÜ SAMİMİYETLE İSTİYOR”

Özgürgün, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun dünkü ziyaretine ilişkin soruya verdiği yanıtta “Davutoğlu’nun Kıbrıs’ta çözümü samimiyetle istediğini biliyorum. Davutoğlu’nun, Kıbrıs meselesini çözen Başbakan olarak anılmak istediğinden eminim ve nasıl olursa olsun illa ki çözüm olsun anlayışında olmadığını da bilirim. Aynı istek ve aynı samimiyeti sayın Erdoğan’da da görmüştüm. Kıbrıs Türk halkının hak ve menfaatlerini ön planda tutuklarından da eminim” dedi.

“HÜKÜMET CAS SORUNUNU ÇÖZMELİDİR”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türk Havayolları’ndan CAS’a geçen 64 çalışanın mağduriyetlerine ilişkin ise, “Bu çalışanlar üçüncü kez mağdur oluyorlar. Hükümet bu sorunu bir şekilde çözmelidir. Aralarında 20 yıl hizmet verenlerin hizmetlerinin sıfırlanması yazıktır, günahtır” şeklinde konuştu.

“ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPTIM”

Özgürgün, erken seçim çağrısına ilişkin sorulan soruya verdiği yanıtta ise şu ifadeleri kullandı:

“Halkımız, meclisteki partilerin onayladığı Anayasa’ya referandumda onay vermedi. %62’lik “Hayır” oyu halkın meclise güvenmediğinin göstergesidir. Bu durumda meclis güven tazelemelidir. Halktan gelen mesaj ‘erken genel seçimdir’. Ben, bu nedenle seçim çağrısı yaptım.”

“ADAY OLMASI HALİNDE CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NU DESTEKLEYECEĞİZ”

Özgürgün ayrıca, yıllarca onurla ve gururla varlık, özgürlük mücadelesi vererek bağımsızlığının, egemenliğinin simgesi “Devletine” kavuşan Kıbrıs Türk halkının Lideri olan Cumhurbaşkanlığı makamı seçimlerinde, aday olması halinde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu destekleyeceklerini tekrarladı. 
Editör: TE Bilisim