Dışişleri Bakanı Kutlay Erk, bütçe tasarruf tedbirleri çerçevesinde bu yıl 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına davetli sayısının kısıtlı tutulduğunu, Şafak Nöbeti etkinliğine de sponsor olunmayacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Bakan Kutlay Erk, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Kutlamaları çerçevesindeki etkinliklerin Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Milli Günleri Kutlama Komitesi tarafından düzenlendiğini anımsattı.

Bu çerçevede bütçe imkanları dahilinde dönem dönem çeşitli Sivil Toplum Örgütleri tarafından öngörülen etkinliklere Dışişleri Bakanlığı’nın sponsor olduğunu kaydeden Erk, ancak bu yıl hükümetin aldığı bütçe tasarruf tedbirleri nedeniyle davet edilmesi öngörülen davetlilerin sayısını olabildiğince kısıtlı tuttuklarını, buna bağlı olarak da Sivil Toplum Hareketi’nin başlatmış olduğu Şafak Nöbeti etkinliğine de sponsor olamayacaklarını belirtti.

Erk şöyle dedi:

“Geçmiş hükümetten bize miras bırakılan bütçe nedeniyle bu tasarrufları yapmak zorunda kaldığımız için üzgünüz. İlgili Sivil Toplum Hareketi’nin Şafak Nöbeti etkinliğini başka sponsorlar bularak bu yıl da gerçekleştirmesini diliyoruz.”

Editör: TE Bilisim