Yeni kurulan hükümette Dışişleri Bakanlığında görev alan Sayın Kutlay Erk’in uzun bir süredir düzenlenen Şafak Nöbeti Organizasyonunun Devlet tarafından desteklenmemesi kararını büyük bir üzüntüyle öğrendik.

Organizasyonun başladığı ilk günden bugüne Dışişleri Bakanlığı koordnesinde devlet tarafından desteklenen bu anlamlı organizasyonun seçimlerin hemen öncesinde yeni kabinenin bir icraatı olarak desteklenmemesi kararı bütün sağduyu sahibi vatandaşlarımızın tepkisine neden olmuştur.

Öncelikle belirtmek isterim ki şahsımın da büyük bir onurla görev yapma şansı bulduğum Dışişleri Bakanlığımız, misyonu ve içinde barındırdığı müdürlükleri ile çok müstesna bir konumdadır ve bu makamda görev yapmak büyük bir sorumluluk gerektirmektedir.

Dışişleri Bakanlığı, günlük şovların yapıldığı, şahsi siyasi düşüncelerin halka empoze yapılıp siyaset yapılmaya çalışıldığı bir makam değildir.

Maalesef görmekteyiz ki Devletin temsiliyetinin, tanıtımın yapıldığı merkezde olan Dışişleri Bakanlığı Sayın Kutlay Erk’in kişisel düşünceleri ile siyaset üreten bir konuma sürüklenmektedir.

Bütçe yetersizliğini mazeret gösterip, aslında içindeki siyaseti uygulamaya çalışan bu zihniyete söylemek isteriz ki “bazı anlam ve değerlerin para ile ölçüsü olmaz,olamaz”...

1974 Barış Harekatında Kıbrıs Türkünün canını,namusunu korumak adına Şehitlik mertebesine erişmiş kardeşlerimiz ve kahraman mücahitlerimizin anısına her yıl gerçekleştiren bu anlamlı organizasyona destek verilmemesini şiddetle kınıyoruz.

Dışişleri Bakanlığında 40 gün süreyle oturacak olan Sayın Kutlay Erk’i bir an önce bu kararından vazgeçmeye ve sağduyulu davranmaya davet ediyoruz.


Editör: TE Bilisim