Dışişleri Bakanı Kutlay Erk, devir sırasında yaptığı konuşmada, görevde bulunduğu sürede, vatandaşın siyasete olan güvenini yeniden tesis etmeyi amaçladığını belirtti. Erk, Dışişleri Bakanı olarak, yurttaş ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği yaparak bu alandaki diplomasi kanallarını genişletmeye çalıştığını ifade etti.

Vatandaşların Sibel Siber hükümetini takdir ettiğini, Cumhurbaşkanı’nın da “bu hükümet tarihe geçti” şeklinde açıklamalar yaptığını söyleyen Erk, tek arzusunun yeni hükümetin bunu daha da ileriye taşıması olduğunu vurguladı.

Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla yürütülen müzakere sürecinin başlamak üzere olduğunu belirten Erk, bu süreçte Dışişleri Bakanlığı ve bakanın önemli misyonları olacağını, Nami’nin bu birikim ve misyona sahip olduğunu vurguladı.

Erk, Nami’ye görevinde başarılar dileyerek, birikim ve enerjisiyle her zaman yanında olacağını kaydetti.

NAMİ: “DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI KIBRIS HALKININ DÜNYAYA AÇILAN YÜZÜ”

Nami de Erk’e vereceği destek ve kullandığı ifadelerden ötürü teşekkür etti. Nami, zorlu ve önemli bir döneme girilmekte olduğunu, el birliği ile mücadele verilmesi gerektiğini kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı’nın Kıbrıs halkının dünyaya açılan yüzü olduğunu söyleyen Nami, dünyanın çeşitli yerlerine dağılmış temsilciler bulunduğunu, bunları en aktif bir şekilde kullanıp halkın haklı sesini dünyaya duyurmak gerektiğini ifade etti.

Nami, “Barış ve çözüm iradesini net bir şekilde dünyaya göstermeye devam etmek bizim en büyük ödevimiz olacaktır” dedi.

Kıbrıs müzakerelerine aktif şekilde müdahil olmanın şaşmaz hedefi olacağını kaydeden Nami, federal bir çözüme ulaşmak adına tüm imkanların seferber edileceğini, Dışişleri Bakanlığı’nın bu hedefe odaklanacağını ifade etti.

Avrupa Birliği ile ilişkilerin son derece önemli olduğuna vurgu yapan Nami, uyum çalışmalarıyla ilgili görüşmeleri ve çalışmaları üst noktaya taşıyacaklarını ifade etti.

Nami, “Halkın vereceği desteğe güveniyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim