CTP Milletvekili Tufan Erhürman anayasal değişiklikleri değerlendirdi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Tufan Erhürman, anayasa değişikliği ve gelinen noktayla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Gözde Bekir’in sunduğu Gün İlerlerken programına telefonla katılan Erhürman, vatandaşlara değerlendirme yaparak karar vermeleri ve referanduma gitmeleri çağrısını yaptı. Erhürman değişliklerin halka daha iyi anlatılması gerektiğini söyledi.

‘MANTIKSAL BİR ÇELİŞKİ VAR’
Erhürman, değişiklikleri anlamayan yurttaşların ‘evet ya da hayır ‘ deme konusundaki kararsızlıklarını haklı bulduğunu belirtti. Bu değişikliklerin içinde bulunulan durumu nasıl etkileyeceğine bakarak değerlendirilmesini istediğini ise şu sözlerle belirtti: ‘‘Görsel ve yazılı medyayı daha iyi kullanmamız gerekiyor. Ama vatandaşlarımızın da biraz daha çaba göstermesi gerektiğini düşünüyorum çünkü değişiklik ile ilgili metinler birçok yerde yayınlandı, internette var birçok yerde değişiklikler ile ilgili yorumlar yapılıyor. Değişikliğin ne getireceği, ne götüreceği üzerinde konuşuluyor. Ama tabi medyada şöyle bir yaygın anlayışta var; değişikliğin içerisinde neler olduğundan ziyade neler olmadığına yoğunlaşılıyor. Aslında şöyle bir durum var bir anayasaya değişikliğine evet ya da hayır diyecekseniz yapabileceğiniz tek bir şey vardır, o değişikliğin metnine bakarsınız. Eğer metinde sizi daha da geriye götürecek şeyler varsa elbette o metne hayır demek gerekiyor.”

‘TEK BİR MADDE BİLE KÖTÜYSE HAYIR DEMEYE HAZIRIM’
Erhürman, geçici 10. Maddeyle ilgili düzenlemeler yapılmadığı için referanduma gitmeyeceğini söyleyenlere de yanıt verdi. Gerek basına gerekse siyasilere ciddi görevler düştüğünü de ekleyen Erhürman şunları kaydetti: ‘‘Genel tartışma geçici 10. Madde niye bu metin içerisinde yok, niye azınlık hakları metin içerisinde yok gibi şeyler üzerinde yürüyor. Oysa metnin içerisinde olmayanlardan yola çıkarak bu metne hayır dersek ortaya çıkabilecek olan tek hukuki sonuç şu anki anayasanın aynen yürürlükte kalmasıdır. O yüzden iki tarafa da ciddi görevler düşüyor siyasi olarak bizlere ve basına ciddi görevler düşüyor. Bu değişikliğini içerisinde neler vardır? Bu değişiklikler halka neler getirir, halktan neleri götürür bu değişiklikler üzerinde bunları halka anlatmamız lazım. Ama halkada bir görev düşüyor, mademki bir anayasa değişikliği bir söz konusu toplam okuyacakları şey 5-6 sayfalık bir metindir ve bu metinler birçok yerde var gerek internette, gerekse gazetelerde yayınlandı. Tabii bundan sonra daha çok yayınlanacak, daha çok açıklanacak. Metin içerisinde yer alan maddelerden herhangi biri şu anki maddelerden daha kötüyse, bir tek madde bile daha kötüyse bende bu anayasa değişikliğine hayır demeye hazırım.’’  
(STAR KIBRIS)

Editör: TE Bilisim