Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhüman, Diyalog TV’de katıldığı “Güne Merhaba” programında Çiğdem Aydın’ın sorularını yanıtladı. Korona Virüs önlemleri kapsamında mahkum yakınlarından gelen sorular üzerine değerlendirme yapan Erhürman, hükumetin hem mahkumların hem de yakınlarını hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Erhüman “şartlı tahliye tüzüğü”nün de değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Erhürman, şartlı tahliye tüzüğü, orada görevli olan kişilerin iki dudağı arasına inisiyatife bırakılmamalı kurallar net olmalı madde madde yazılmalı, kimler hangi koşullarda nasıl yararlanabilir belirli kriterler olmalı ve bu kriterler de net olmalı inisiyatife kalmamalı dedi.

CTP Başkanı, dörtlü koalisyon dönemine işaret ederek, “biz hükumette iken İçişleri Bakanı ile bu konuda aynı fikirde idik, çalışma yapmaya başlamıştık ama hükumet bitti sonrasında bu konuyla ilgili bir gelişme olmadı. Popülizmle daha çok meşgul oldu hükumet” ifadelerini kullandı.

Erhüman sözlerinin devamında, kimse cezaevinde yatan mahkumların ne hissettiğini anlıyorum, empati yapıyorum demesin, çünkü orada olmayan , orada yatmayan kişilerin empati yapması ve anlaması mümkün değildir dedi. Erhürman, hükumetteyken “af” gibi konuları ağıza almanın çok riskli ve beklentileri yükselten bir ifade olduğunu bu nedenle söz vermeden icraata geçirmenin daha doğru olduğunu savundu.

Editör: TE Bilisim