​Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, Kıbrıs TV de Erçin Şahmaran'ın hazırlayıp sunduğu "Objektif" isimli programa katıldı. Belediyelerle ilgili yapılmak istenilenin reform olmadığını anlatan Erdoğan "belediye kapatarak, reform olmaz" dedi.

Esentepe Belediye Başkanı Erdoğan, şöyle devam etti.

“Gülseren, Halk Plajı olarak hizmet verecek” “Gülseren, Halk Plajı olarak hizmet verecek”

"Yıllardır, belediyeler, alacakları, yasal düzenlemeler yapılmadığı için geri kaldı. Yapılması gereken 51/ 95 belediyeler yasasını güncellemekti. Ancak iktidar belediyeleri kapatarak, reform yapacağını zannediyor. Türkiye ile protokol imzalandı. Belediye reformu da bu protokol de var. Dünyanın neresinde milletvekili sayısı, belediye başkanı sayısından fazladır. Protokol de reform yapılacak deniyor. Belediye kapatılarak reform yapın demiyor. Her gün bir sayıyı ortaya atın denmedi. Güzelyurt belediye başkanı Mahmut Özçınar ve Çatalköy belediye başkanı Mehmet Hulusioğlu bu işin başını çekti. İkisi de seçime girmesinler, bitti, bu dönemleri son, kaybedecekler. 

Tatlısu kimdir, nedir de o kalacak, Esentepe kapanacak. Belediyelerin kapanmasına sesi çıkmayan başkanlar sakın aday olmasın, bir daha kazanamayacaklar. Sarı öküzü şimdi verirsek dönüşü yok. Bir dönem sonra kalan belediyeleri de birleştirecekler. Böyle kalmayacak kimse inanmasın. Şimdi kaybedersek, bu iş biter.

Ben son ana kadar mücadelemi vereceğim. Anlatsınlar, kapanınca ne olacak, ne yapacaksınız ve belediyeler sürdürülebilir bir noktaya gelecek. Ne yapacaksanız şimdi yapın, niye yapmıyorsunuz? Bu iş anayasadan dönecek. Ben her türlü mücadeleyi son ana kadar vereceğim. Gerekirse cop yerim, ceza yerim, hiç önemli değil. Ben elimden geleni yaptığım için ölene kadar vicdanım rahat olacak. Ama bu işi yapan siyasiler, milletvekilleri, ömür boyu vicdan azabı çekecek. Birçoğu bir daha seçim bile kazanamayacak.

Esentepe belediyesi kapatılır ve birleştirilirse, yeni belediye için de aday olacağım. Ve kim girerse girsin kazanacağım. Ben son genel seçimde karma oy kullandım. Erhan Arıklı ve Emrah Yeşilırmak bizi kandırdı. Destek verin, belediyeler reformunu yapacağız, belediyelerin düzelmesi için çalışacağız dediler. Ben onlar için çalıştım, destekledim. Şimdi gördük ki yalanmış. Kandırıldık. Vatandaş da cezayı çekecek. Benim de gücümü görecekler, ölene kadar elim yakalarında olacak."     

Editör: Haber Merkezi