Ülkemizin başarılı dizi ve sinema oyuncularından Hazar Ergüçlü, başrolünü oynadığı “Kar” filmindeki “Müzeyyen” karakteriyle “24.Uluslararası Adana Film Festivali”nde beğeni topladı.


Geçtiğimiz yılki “Dar Elbise”den sonra bu yıl da Emre Erdoğdu’nun hem senaryosunu yazdığı hem de yönettiği  “Kar”la Adanalı festival seyircisinin karşısına geçen Ergüçlü, Türkiye prömiyerinin de yapıldığı filmdeki başarılı performansıyla En İyi Kadın Oyuncu kategorisinin iddialı adaylarından birisi olduğunu gösterdi.

Ulusal Yarışma kapsamında 26 Eylül Salı günü Cinemaximum sinemasında gösterilen ve aynı zamanda Türkiye prömiyerini gerçekleştiren “Kar” filmi seyirciden büyük alkış alırken gösteri sonrasında yönetmen Emre Erdoğdu, oyuncular Hazar Ergüçlü, Ozan Uygun, Halil Babür, Doğaç Yıldız ve Nazlı Bulum, Görüntü Yönetmeni Ercan Küçük ve Yapımcı Emine İzmir’den oluşan film ekibi seyircinin sorularını yanıtladı.
 

Erdoğdu: Müzeyyen çok güçlü bir karakter



Yönetmen Emre Erdoğdu, 6-7 yıl önce başlayan projeyi 3 yıl önce olgunlaştırarak 2016 yılında da çektiklerini dile getirerek kendisinin yazdığı senaryoda kendi yaşamından kesitler de olduğunu ama çoğunlukla uydurma olduğunu seyirciyle paylaştı.


Erdoğdu, “Müzeyyen çok güçlü bir karakter. Hazar ile setin ilk günlerinde Müzeyyen karakterinin bu şekilde çekilmesi üzerine gizli bir anlaşmamız da oldu. Müzeyyen’in bu hali ikimizin de hoşuna gitti. Kameranın da bir oyuncu gibi işin içinde olmasını istediğim için Ercan ile bu dili oluşturduk. Kamera sürekli hareket ederek karakterleri dışa vuruyor, en sevdiğimiz yerlerde tadında bir Dutch açı kullandık” dedi.
 

“Sevilme kaygısıyla değil sevdiğim şeyi çektim”
 


Bir soru üzerine Erdoğdu, şöyle dedi:


“Kendi çapımda bir sinema yapıyorum. Çok ciddiye aldığım bir oyun olarak görüyorum. Muhtemelen hep kendim yazıp kendim çekeceğim. Ercan’la hayatımda görmediğim kadar para harcadık ama bu filmi çok yapmak istediğim için hep birlikte yaptık. Sevilme kaygısıyla değil sevdiğim şeyi çektim. Toplumsal meseleleri çok mesele etmiyorum. Bu çocuklar üzerinden politik mesaj vermek biraz eğreti durur. Politikadan daha önemli meseleler olduğunu düşünüyorum”.


 

Ergüçlü: Müzeyyen olmaya utanıyoruz
 


Başrol oyuncusu Hazar Ergüçlü de sorulara cevaben “Müzeyyen’in umursamaz hali, takmayan, boş vermiş ama yine de dimdik duran, güçlü hali hepimizin içinde var sadece biz hepimiz Müzeyyen olmaya utanıyoruz. Onu görmezden geliyoruz, örtbas etmeye çalışıyoruz. Ben oraları aradım. Benim için cesaret isteyen bir şeydi. Ben bunu severek yaptım. Bu ruh benim için çok önemliydi ve o ruhtan güç alarak devam ettim ve filmi tamamladık” dedi.

“Taş” Adana’da seyirciyle buluştu



Orhan Eskiköy’ün yönettiği, başarılı oyuncular Jale Arıkan ile Muhammet Uzuner'in başrollerini üstlendiği son filmi “Taş” Ulusal Yarışma kapsamında festival izleyicisiyle buluştu. Film sonrasında ise yönetmen Eskiköy ve film ekibi seyircilerin sorularını yanıtladı.
 

“Murtaza” beğenildi
 


Özgür Sevimli’nin yönettiği “Murtaza” filmi de yarışma kapsamında seyirciyle buluştu. Filmde Murtaza’yı canlandıran usta oyuncu Cezmi Baskın performansıyla En İyi Erkek Oyuncu kategorisindeki adaylar arasında bir adım öne çıktı.

Editör: TE Bilisim