Erenköy’e kara ulaşımının sağlanması için ülkenin birçok yerinden otobüs kaldırılacak.

Erenköy Mücahitleri Cemiyeti’nin verdiği bilgiye göre, bu yılki törene 2 binin üzerinde vatandaş katılacak.

Gün nedeniyle, KKTC’deki üniversitelerle Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) işbirliğinde hazırlanan Erenköy Belgeseli’nin ilk gösterimi ve resepsiyonu bu akşam saat 19.30’da Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılacak.

ANMA TÖRENİ YARIN...

Şanlı Erenköy Direnişi ve Erenköy Şehitleri Anma Günü nedeniyle Erenköy Şehitliği’nde düzenlenecek tören saat 10.00’da, çelenklerin protokol sırasına göre Anıt’a sunulmasıyla başlayacak.

Saygı duruşu, saygı atışının ardından bayraklar İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilecek.

Şehitlik Özel Defteri’nin imzalanmasının ardından konuşmalara geçilecek.

CUMHURBAŞKANI EROĞLU TÖRENE KATILAMAYACAK

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, yurt dışında olduğu için törene katılamayacağı açıklandı.

Tören, şehitliğin gezilmesi ve Şehit Kabirlerine çiçek konulmasının ardından sona erecek.

Öte yandan Posta Dairesi, Şanlı Erenköy Direnişi’nin 50’nci Yıldönümü anısına hazırladığı “1 seri pul ve 1 adet İlk Gün Zarfı”nı yarın satışa çıkaracak.

Pul serisi ve ilk gün zarfı, Posta Dairesi’nin yanı sıra, anma törenlerinin yapılacağı Erenköy’de de satılacak.

KARA ULAŞIMI OTOBÜSLERLE SAĞLANACAK

Binlerce kişinin katılacağı anma törenine kara ulaşımını sağlanmak için kaldırılacak otobüslerin yerleri ve saatleri ise şöyle:

“Gazimağusa’da, Anıt Meydanı’ndan sabah saat 4.30’da; Lefkoşa’da, Girne Kapısı’ndan saat 5.30’da; Girne’de, Girne Belediyesi binası yanından saat 5.30’da otobüs kalkacak.”

Törene deniz yoluyla katılacak olan basın mensuplarını Gemikonağı’na götürmek üzere yarın sabah saat 04.30’da Lefkoşa Yazlık Mücahit Gazinosu önünden de servis kaldırılacak.

Bunun yanında kendi imkânlarıyla Gemikonağı girişindeki iskeleye gidecek basın mensupları yarın saat 05.50’de eski CMC İskelesi’nde hazır bulunacak.

ERENKÖY’DE 21 ŞEHİT

Birçoğu Türkiye’de yüksek eğitim alan, ayrıca İngiltere’den gelen 500’ü aşkın Kıbrıslı Türk genç 1962 yılında adaya teknelerle gelerek, Erenköy bölgesi halkıyla birlikte Rum saldırılarına karşı kritik bir mücadele vermişti.

Erenköy’de, 18’i 1964’te, 3’ü de 1974’te olmak üzere 21 kişi şehit olmuştu.
Editör: TE Bilisim