Erenköy Mücahitler Cemiyeti, gerekli tüm şartlar yerine getirilmesine karşın YDÜ Koleji öğrencilerinin, “kültür ve inceleme gezisi” için Yeşilırmak Kapısı’ndan, Erenköy’e geçişlerinin BM ve Rum Yönetimi tarafından engellenmesini kınadı.

Erenköy Mücahitler Cemiyeti Başkanı Kutlay Keço, konuyla ilgili TAK’a yaptığı açıklamada, “Bu çocuklar Afrika’den gelen Erenköy ile ilgisiz alakasız çocuklar değil, bunlar bizim çocuklarımız, torunlarımız. Çok üzüldük” dedi.

Keço, cemiyet olarak sürekli beyanatlar vermekten kaçındıklarını ancak bu konuda tepki vermek mecburiyeti hissettiklerini kaydetti.

Kutlay Keço, Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinde önemli bir köşe taşı olan Erenköy’de adanın her yanından Kıbrıslı Türk’ün görev yaptığını anımsatarak, yerinde görmek amacıyla Erenköy’ü ziyaret etmek isteyen öğrencilerin bu insanların torunları, çocukları, yeğenleri olduğunu vurguladı.

Yeşilırmak-Pirgo Kapısı’nın açılışıyla ilgili iki taraf arasında imzalanmış anlaşmalar bulunduğunu ve geçmişte de benzeri gezilerin, şartlar yerine getirilerek sorunsuz bir şekilde düzenlendiğini anlatan Keço, bugün yapılması planlanan geziyle ilgili olarak dün BM’den olumsuz yanıt alındığını, bunun çok üzücü olduğunu ifade etti.

Keço, “Bizim tek istediğimiz iki taraf arasındaki anlaşmanın uygulanması. BM’ye başvuru yapılırken gerekli tüm belgeler eksiksiz sunuldu. Ziyaret için olumsuz yanıt gelmesi, BM ve Rum Yönetimi’nin sorumluluğudur. Buna bir anlam veremedik” dedi.

Bu tür konuların siyasi olarak istismarına hiç bir zaman sıcak bakmadıklarını ve dikkatli davrandıklarını belirten Keço, “Bu gezinin gerçekleşmesini isteyenler, bunu gerçekleştirecek olanlar bizim çocuklarımızdır. Dileriz gereken girişim yapılır ve bu üzücü olayın benzeri bir daha tekrarlanmaz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim