Mesajda, “Kıbrıs Türk halkının 1978’den beri vermiş olduğu varoluş mücadelesinde mihenk taşı olan Şanlı Erenköy direnişinin 50. yılını geleceğe güvenle bakarak kutlamanın gururunu yaşamaktayız. İlk Bereket Çadırı’nın kurulduğu yer Erenköy’dü. TMT’nin lojistik desteğini sağlayan bir köprübaşı görevini her türlü tehlike ve güçlüklere rağmen yerine getirmiştir” ifadesi kullanıldı.

Mesajda, Milli mücadelenin odak noktasını teşkil eden Erenköy’de, sayı ve silahça çok üstün olan Rum – Yunan ikilisine karşı yöre halkı ile üniversite gençliğinin gösterdiği direnişin tarihin sayfalarına altın harflerle geçtiği kaydedildi.

“Bu kutsal direniş inançla devam etmiş ve sonuçta Anavatanın da müdahalesi ile zaferle sonuçlanmıştır. KKTC Devletine sahip egemen bir halk olarak biz Kıbrıs Türkleri varlığımızı koruyorsak bunu Erenköy ile başlayan ve Tüm Ada’da on bir yıl sürdürülen direnişimize borçluyuz” denilen mesajda, Erenköy Direnişi’nde şehit düşen Plt. Yzb Cengiz Topel ve şehitlere Allahtan rahmet, hayatta olan Erenköy kahramanlarına uzun ömürler dilendi.
Editör: TE Bilisim