Çiğdem Aydınla Günaydın programına katılan İş Adamı Asım Dedezade İstanbulda gezi parkı için başlayan protesto gösterini değerlendirirken çarpıcı açıklamalarda bulundu.

DEDEZADE : ''GEZİ PARKI GÖSTERİCİLERİ ACEMİ DEMOKRAT'LAR ....''

Gezi Parkı göstericilerini demokrasi acemisi olarak değerlendiren Dedezade TC Başbakanı Erdoğanın konuyla ilgili yürütmüş olduğu polistakaların doğru olduğunu Vali Avni Mutlu’nun ise yaklaşımının yanlış olmadığını ve aslında Vali gibi davrandığını göstericilerin ise haksız davranışlar içinde olduklarını vurguladı.
Asım Dedezade Taksim gösterilerinin başlangıç noktasına işaret ederek son 22 gündür süren eylemlerin daha ilk gecesinde gezi parkı eylemnlerinin duyrulurken haber kanallarından birini izliyordum ve orada anons yapılırken arkadan bir grubun ‘’yaşasın komünist partisi ‘’ dediğini duyduğumda genç eylemcilerin demokrasi de henüz pişmediklerini,acemi olduklarını ve demokrasinin birinci kuralını bilmediklerini gördüm ,çünkü demokrasilerde kendini korumayı bilmek birinci kuraldır fakat kendileri bunu bilmiyor ve kimsede kendilerine bunu öğrertmemiş anlaşılan dedi .

‘’ERDOĞAN MASUM’DUR ‘’
Orada gerçekten masum insanlar var fakat oraya birileri bu insanları kullanmak için de gittiği gerçeği göz ardı edilmemelidir.Buradaki eylemciler kendilerini bu anlamda koruyamadıklarını gözlemliyorum dedi. Gezi parkında bulunan masum insanlar kendilerini provaköterlerden koruyyamadı için bugün bu süreç bu şekilde geliştiğine dikkati çeken Dedezade, Başbakan Erdoğanın kesinlikle yanlış yapmadığını vurguladı ve Erdoğan masum’dur dedi.

DEDEZADE ‘’ERDOĞAN’A HAKSIZLIK YAPIYORLAR ‘’

Asım Dedezade Türkiye’de yaşanan bu olayların dış medya tarafından (BBC-CNN VE ALMAN KANALLARI ) bir anda çok değişik şekilde işlenmeye başladığını ve Erdoğan’a saldırıldığını fakat akşam saatlerinden itibaren dış basın sadece polisdin orantısız güç kullanmasını işlemeye başladı diyerek önce Sn.Erdoğan’ı yerden yere vuran o yabancı basın dün akşamdan beri sustu ve konuları sadece polisin orantısız güç kullanımıyla sınırlandırdı bu bu bize dış siyasilerin mesajlarının da kontrol altına alındığını gösteriyor ve evet bu Tayyip Erdoğan’ın başarısıdır dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğana haksızlık yapıldığını ifade eden Dedezade , TC Başbakanı Tayyip Erdoğanın çok başarılı bir lider olduğunu 1974 sonrası enflasyonla boğuşan bilhassa dar gelirli türkiyeli vatandaşların sıkıntılarını ekonomik anlamda aşmasını sağlayan adam bu adamdır diyerek hatırlatmak istediğini yineledi.

Başbakan Edoğanın yaptığı icraatların da bu süreç içerisinde göz ardı edlimemesi gerektiğini söyleyen Dedezade , enflasyon durdurulması ,ekonomi iyileştirilmesi ,Türkiye ekonomisi güçlendirilmesi ,dış dünyada Türkiyenin imajı’nın iyileştirilmesi Erdoğan’ın başarısıdr. Bu arada , gözden kaçırılmamalıdır ki Sn. Erdoğanın en büyük başarılarından biri de Türkiye esasen demokrasiye doğru olan yolculuğunda son 10 yılda demokratikleşmiştir , 75 milyon bunu kabul etmelidir diyerek demokrasiyi tanımladı .

DEDEZADE’’TAKSİM GÖSTERİCİLERİ ,GÖSTERİYE KATILMAYANLARIN ÖZGÜRLÜĞÜNE MÜDAHALE EDİYOR BUNUN ADI DEMOKRASİ DEĞİL ‘’


Dedezade ''benim özgürlüğümün diğerlerinin özgürlüğüne müdahale etmediği yaşam tarzıdır''dedi ve göstericileri ,gösteriye katılmayanların özgürlüğüne müdahale ile eleştirdi.

DEDEZADE’DEN FLAŞ SORU
‘’VALİ AVNİ MUTLU GÖREVİNİ YAPIYOR NE BEKLİYORSUNUZ ? ‘’

Asım Dedezade şu anda Türkiyenin devlet yapısının demokrasinin kucaklanmasına müsade etmeyeceği kanısını dile getirdi. Dedezade ne demek istediğini yaşadığı bir örnekle şöyle anlattı : ‘’23 yaşında Türkiyeye çalışmaya gittini İstanbul Şehirsel Gelişme Planını hazırlamakla görevli ekipte çalıştığını yılın 1973 olduğunu ve o yıllarda İstanbulun 27 yıllık gelişme planını hazırlamak için görev yaptığını anlatan Dedezade , bu planla yola çıkmadan önce 6 kişilik bir ekiple 1973 Kasım Çemberli Taş ‘tayız ve sordum Vali Ne iş yapar ? Diye sordum çünkü Kıbrıs’tave İngilterede öyle birşey yok , bana Vali Asayişi sağlar dediler ,bu kez polis ne yapar diye sordum bu kez polisin de asayişi sağladığını söylediler ve Kaymakam’ın ne iş yaptığını sorduğumda ise Kaymakam da Devleti temsil eder denildi ve sordum peki İstanbul’da halkı kim temsil eder ? diye sorduğumda ise 6 kişi birbirine baktı ‘’ ...
İşte bu kapsamda diyorum ki , ‘'Türkiyenin valiye ihtiyacı vadır , vali normal davranmıştır ,çünkü görevi o'dur Türkiye terörle mücadele ederken valisiz kalamaz,Avni Mutlu Diyarbakırda terörün içinden geldi ne bekliyorsunuz , valinin görevi halkı kucaklamak değil , Devleti korumaktır kızılacak bir durum yoktur '’.


 
Editör: TE Bilisim