Sayın Recep Tayyip Erdoğan
Başbakan
Türkiye Cumhuriyeti
Ankara
Sayın başbakan bu hususlar ile ilgili sizlere ikinci kez aynı çerçeve içerisinde bu yazıyı tekrar kaleme alma ihtiyacı hissettik. Şahsınıza hitaben 11 Eylül 2012 tarihinde aşağıda belirtmiş olduğumuz şekilde yazmış olduğumuz yazının ikincisini yazma durumunda kaldığımızı belirtiriz. Özellikle ülkemiz gençlerine uygulanan spor ambargosu konusunda beklenti içerisinde olduğumuzu ve somut adımların atılabilmesi konusunu bir kez daha hatırlatmak arzusundayız.

Türkiye Cumhuriyeti’nin, son yıllardaki bölgesinde öncü role sahip ülke pozisyonunu her fırsatta dile getirmeniz biz Kıbrıs Türkleri içinde büyük bir memnuniyet vesilesi oluşturmaktadır. Atatürkçü Yaşam Derneği olarak anavatanımızın bu şekilde büyüyüp gelişmesi ve bölgesinde lider bir ülke olma adımları bizleri öncelikle gururlandırmaktadır. Türkiye cumhuriyeti sınırları içerisinde gerçekleştirilen olumlu adımları da yakinen takip ettiğimizi belirtiriz. Örneğin İstanbul ilinde ulaşımı kolaylaştırmak için geçen hafta içerisinde gerçekleştirdiğiniz üçüncü köprü temel atma töreni bizleri de İstanbul da yaşayan kardeşlerimiz kadar mutlu etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nde olumlu gelişmeler yanında maalesef olumsuz hadiselerinde yaşanıyor olması bizleri bir o kadar da kaygılandırmakta ve üzmektedir. Örneğin İSTANBUL TAKSİM de yaşanılan olayları bu çerçeve de değerlendirebiliriz. Tüm olumsuzlukların son bulması ve kardeşlik bağlarının zedelenmemesi dileklerimizi buradan tüm türk ulusuna duyururuz. Bu duygu ve düşüncelerle de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gençliğine anavatan Türkiye den sevgi köprüsü yanında spor ambargolarının kaldırılması köprüsünün de artık oluşturulma zamanının geldiğini düşünmekteyiz. Türkiye Cumhuriyeti, Kıbrıs Türkünün varoluş mücadelesinde de maddi ve manevi hep yanında olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Kıbrıs Türkü olarak Anavatanımıza müteşekkiriz. Bilindiği gibi, Kıbrıs Türkünün Devleti olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne dünyada anavatanından başka tanıyan olmamıştır. Bu tanınmamanın da doğal olarak bazı aksi sonuçları olmaktadır. Bu sonuçlardan bir tanesi de spor ambargosudur. Evrensel bir değer olan “spor”un bu şekilde siyasi düşüncelere mahkum edilmesi insanlık onuruna yaralayan bir harekettir. Bugün Kıbrıs Türkü dünyadaki tüm spor müsabakalarında saf dışı bırakılmıştır ve bırakılmaya devam edilmektedir.
Bu spor ambargosu ile birlikte Anavatanımızın futbol federasyonlar da, çağın ortak sporu haline gelen futbolu Kıbrıs Türk takımlarından esirgemektedirler. Son olarak Türkiye Cumhuriyetinin tanımadığı bir ülke olan Rum Yönetiminin takımı AEL Limassol takımıyla, ülkemizde de binlerce taraftarı olan Fenerbahçe Spor Kulübünün 25 Ekim 2012 tarihinde Güney Lefkoşa GSP Stadında 8 Kasım 2012 tarihinde ise İstanbul Şükrü Saraçoğlu Stadyumunda UEFA C Grubunda maç yapması Kıbrıs Türkü olarak bizleri derinden sarsmıştır. Diğer branşlarda Rum takımları ile Türkiye Cumhuriyeti takımlarının gerçekleştirdikleri müsabakaları ayrıca belirtmek istemiyoruz. Anavatanımızın futbol takımlarının bizim takımlarımızla futbol oynamazken, tanınmamış bir ülkenin takımları ile müsabaka yapması Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapılan spor ambargosunun Türk takımları tarafından yapıldığını göstermektedir.
Atatürkçü Yaşam Derneği olarak ülke gençliğimizin uluslar arası acımasız ambargolar nedeniyle yıllardır uluslararası spor müsabakalarından mahrum edilen yetenekli sporcularımıza kendilerini gösterebilme fırsatının tanınmasını istemekteyiz. Bu acımasız spor ambargosunun artık son bulabilmesi için zatı-alinizin devreye girmesini beklemekteyiz.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı için her zaman bedel ödeyen Türkiye Cumhuriyeti, pırıl pırıl başarılı sporcularımızın maruz kaldığı uluslar arası ambargoların kaldırılabilmesi ve bertaraf edilebilmesi için bedel ödemeyi göze alacak Türkiye Cumhuriyeti Spor Kulüplerinin mevcut olduğuna inanmaktayız.
Zatı-alinizin bu önemli hususta gerekli dirayeti göstereceğine hala inanmaktayız. Somut ve elle tutulur gözle görülür adımlar atılana kadar beklenti içerisinde olmaya devam edeceğimizi belirtmek isteriz.
En kalbi duygularımla saygılarımı arz ederim.
Ahmet İşcan
Genel Başkan
Atatürkçü Yaşam Derneği



 
Editör: TE Bilisim