Ulusal Birlik Partisi(UBP) Gazimağusa Milletvekili Hamza Ersan Saner Ercan Havalimanındaki yeni pist ve tünel yatırımlarının Kıbrıs Türkünün gururu olduğunu belirtti.

UBP Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada Hamza Ersan Saner, dün temeli atılan Ercan Havalimanındaki projelerin Kıbrıs Türkünün gururu olduğunu belirterek “Bu proje ölçek bakımından Türkiye Cumhuriyeti’nden gelecek su projesi ile mali boyutta aynı ölçekte bir proje olup, tamamen KKTC’nin hazırladığı (TC’den alınan teknik destek ile) ve tamamladığı tek ihaledir” dedi.

Ülkeye giriş çıkış yapan yolcu sayılarına atıfta bulunan Saner, “2008 yılı itibariyle ülkeye giriş çıkış yapan yolcu sayısının 1 milyon 800 bin, UBP dönemi, 2012 yılında 2 milyon 800 bin, 2014 yılında ise 3 milyonun üzerine çıktığını; UBP hükümeti döneminde, Ercan Devlet Havaalanının kapasitesinin 1 milyon olduğu dikkate alınarak, KKTC’de ilk kez gelir paylaşımı yöntemiyle ihaleye çıkıldığını” söyledi.

İhaleyi yüzde 47.8 cirodan gelir ortaklığı teklifi sunan Taş Yapı Şirketinin kazandığını kaydeden Saner, söz konusu dönemde muhalefetin olaya toptan karşı çıktığını anımsattı.

Saner, “Ercan Devlet Havaalanı yeni projesinde yüzde 47.8 (cirodan gelir ortaklığı) ile 25 yıllığına devredilen Ercan Devlet Havaalanımız bugünden başlayan süre sonunda, yani 13 Şubat 2040 yılında, tamamen KKTC’nin malı olarak hizmet vermeye devam edecektir” dedi.

Çalışmaların sonunda 3 bin 250 ve 4 bin metre uzunluğunda 2 pistte sahip olacak olan Ercan Havalimanına, dünyanın en büyük uçakları sayılan Boing777, Airbus380, Antinov225’in inebileceğini kaydeden Saner, proje ve ihalenin gerçekleşmesine katkı koyan bakanlık çalışanlarına, müsteşarına, TC Büyükelçisine, dönemin TC Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı sayın Binali Yıldırım ve ekibine teşekkür etti. 
Editör: TE Bilisim