1. 23.09.2017 tarihinde, saat 18:00-18:20 saatleri arasında, Ercan Havaalanından KKTC'ye giriş yapan O.D.(E-20) ve H.P. (E-18)’ye narkotik dedektör köpeğinin tepki vermesi sonucu üzerilerinde yapılan aramada, O.D’nin tasarrufunda yaklaşık 1 gram ağırlığında tütün ile karışık hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan sarma sigara, H.P’nin tasarrufunda ise yaklaşık 1 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıslar tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

2. 23.09.2017 tarihinde, saat 16:30 sıralarında, Lefkoşa’da Metehan Kara Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yapan E.K.(E-65)’nin kullanımında bulunan araç polis tarafından kontrol için durdurulduğu sırada, araçta yolcu olarak bulunan F.K.(E-33) polisi fark etmesi üzerine araçtan inerek tasarrufunda bulunan yaklaşık 20 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi yol kenarına attıktan sonra koşarak GKRY Bölgesine kaçmıştır. Olay esnasında E.K, F.K’nin polis tarafından yakalanmasının engellemesi için görevli polisi elleri ile sırtından itip yere düşmesini sağlayarak görevli polisin görevini yapmasını engelleyip poisi darp etmiştir. Akabinde E.K. ve araçta yolcu olarak bulunan A.K.(K58)’nin huzurunda, bahse konu araçta yapılan aramada, içerisinde tütün ile karışık hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan bir adet ucu yanık elle sarılmış sigara bulunarak emare olarak alınmıştır.

Yürütülen ileri soruşturmada E.K.’nin kalmakta olduğu Lefkoşa’daki ikametgahında yapılan armada ise, 17’si KKTC’ye ithali yasak olan toplam 1067 adet av tüfeği fişeğini yetkili makamdan izinsiz olarak tasarruf ettiği tespit edilmiştir. E.K. ve A.K. tutuklanmış olup, Soruşturma devam etmektedir.

Editör: TE Bilisim