Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan Havalimanı’nda yeni terminalin ilk etap temelinin perşembe günü atılacağını açıkladı.

Taçoy, ihaleyi alan Taşyapı İnşaat Şirketi tarafından yapılacak yeni terminalin ilk etabında, yol projesi ve derenin aktarımının bulunduğunu ifade ederek, temel atma törenine Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katılacağını bildirdi.

Hasan Taçoy, Maliye Bakanlığı ile kamuda yetkili sendikalar arasında anlaşmazlığa neden olan konuların Bakanlar Kurulu’nda değerlendirileceğini de belirterek, Bakanlar Kurulu’nda alınacak kararın KTAMS’ın grevi ve olası diğer grev kararlarında etkili olacağına inanç belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, bugün Çukurovalılar Dayanışma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu’nu kabul etti. Kabul sırada bakanlıkta bulunan Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova da görüşmeye katıldı.

Dernek Başkanı Turgut Kara, Bakan Taçoy’a nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirterek, Taçoy ile Berova’ya derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da, gerek bölgedeki gerekse dernekteki sıkıntıları bildiklerini belirterek, her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelmeye çalıştıklarını söyledi ve “Amacımız derneklerin faaliyetlerini devam ettirebilmesi için gerekli olanakları sağlamaktır’ dedi.

EYLEM VE GREV KARARLARINI YORUMLADI

Taçoy, kabul sırasında basına Tel-Sen’in eylem ve KTAMS’ın grev kararını değerlendirdi.

“Telekomünikasyon Dairesi’nin satılması değil ekonomik değerinin yükseltilmesi, daha kaliteli ve iyi hizmet verebilmesi yönünde” çalışmaların sürdüğünü aktaran Taçoy, konuyla ilgili Tel-Sen ile görüştüklerini kaydetti.

Daire ile ilgili çalışmalardan sendikanın öncelikli haberdar edilmesi yönünde olumlu görüş olduğunu ifade eden Taçoy, çalışanların yasal haklarının korunduğunu belirtti.

“UZLAŞILAMAYAN 4 MADDE BAKANLAR KURULU’NDA DEĞERLENDİRİLECEK”

Maliye Bakanlığı’nın yürüttüğü protokol görüşmelerinde kamuda yetkili sendikalarla uzlaşı sağlanamayan 4 madde bulunduğunu ifade eden Taçoy, bu konuların Bakanlar Kurulu’nda değerlendirileceği kaydetti.

Taçoy, Bakanlar Kurul’dan çıkacak kararın hem KTAMS’ın grevi hem de olası diğer grev kararlarında etkili olacağını dile getirdi.

ERCAN


Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, konuşmasında Ercan Havalimanı yeni terminalinin ilk etabıyla ilgili sürece de değindi.

Taşyapı İnşaat Şirketi tarafından yapılacak Ercan yeni terminalinin ilk etabında yol projesi ve derenin aktarımının bulunduğunu, bu çerçevede ilk temellerinin perşembe günü atılacağını belirten Taçoy, temel atma törenine Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katılacağını söyledi. 
Editör: TE Bilisim