Ülkeye gelen yolcular, uçaktan indikten sonra pasaport işlemlerine girmeden, termal kameralardan tek tek geçerek uçakta doldurdukları forumları yetkililere veriyorlar ve PCR testine tabi tutuluyorlar…

Türkiye’den gelen yolcular son 72 saat içinde yaptırdıkları PCR negatif test sonuçlarını ibraz etmek durumunda.

Yurtdışından gelen yolculara bu gördüğünüz alanda PCR testi yapılıyor.. Yolcular test sonuçları çıkıncaya kadar kendilerini izole edeceklerine dair bir taahhütname imzalayarak alandan ayrılıyorlar.

Ercan Havalimanı’nda uçuşların başladığı 1 Temmuz’dan beridir gerekli tedbirler alındı.
Sosyal mesafe görsellerinden yer işaretlemelerine,dezenfekte edilmiş paspas, pasaport ve check-in bölgelerinde koruyucu ayırçlardan dezenfektan satantlarına kadar tüm önlemler alındı.

Düzenli olarak ilaçlamanın yapıldığı Ercan Havalimanı’nın hem girişinde hem de gelen yolcu salonundaki giriş noktalarında kurulan termal kameralar sayesinde yolcu ve giriş yapan herkesin vücut ısıları ölçülüyor.

Havalimanına maskesiz giriş yapılması yasak olduğu gibi, refakat zorunluluğu dışında yolcu olmayanların da girişine izin verilmiyor.

Ercan Havalimanı’na bugüne kadar günde ortalama 6 ila 8 arasında uçak iniş yaparken, bayram sonrası uçak seferlerinin artması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim