Sucuoğlu görüşmede, Bakanlığı tarafından yapılan yapılan tüm açılımların işverenleri ve çalışanları desteklemek yönünde olduğunu ifade etti.

Sucuoğlu, bazı işverenlerin  çalışanlarına maaşını tam olarak verirken bazılarının çalışanına sahip çıkmadığını  anımsatarak,  kriz döneminde   çalışanlarına destek çıkan Arkın Group’a sorumlu davranışından dolayı  teşekkür etti ve kurumun diğer işletmelere de örnek olmasını diledi.

ARKIN: ÇALIŞANLRI 13 MART’TAN İTİBAREN YALNIZ BIRAKMADIK

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 Salgını nedeniyle Arkın Group  olarak  çalışanlarına karşı sorumluluklarını ve desteklerini  sonuna kadar sürdüreceklerini ifade eden  Grup Başkanı Erbil Arkın ise,  çalışanlarını 13 Mart tarihinden itibaren yalnız bırakmadıklarını, ilerleyen belirsiz süreçte de yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Arkın,  Arkın Group bünyesindeki  bekar çalışanlara 2000 TL, evli çalışanlara 2500 TL, dul  ile evli olan çocuklu çalışanlara 3000 TL maddi destek verileceğini belirtti.

Sınırlı nakit kaynaklarının Mayıs  sonuna kadar yetebileceğini Bakan Sucuoğlu ile paylaşan Arkın, krizin  Mayıs sonrasında devam etmesi ve şirketlerinin faaliyete geçemeyip gelir getirememesi durumunda mevcut durumun Mayıs ayı sonunda  yeniden değerlendirileceğini ifade etti.

Covid 19 salgını dolayısıyla yaşanan  kriz nedeniyle, şirketlerin faaliyete başlayacağında  gelirlerinin kriz öncesine  göre ciddi şekilde düşeceğine dikkat çeken Arkın,  Arkın Grup olarak  mevcut kadrolarında ve çalışma saatlerinde ciddi bir kısıtlamayla  yeniden faaliyete girme beklentisi içinde olduklarını ,  yaşanan bu zorlu süreçte  ailelerinin yanına dönmek isteyen  çalışanlarına da  yardımcı olmaya  çalışarak tedbirli davranmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim