Sporun evrensel barış, dostluk ve kardeşlik ruhu, ülkeninin dört yanında engelleri aşmak için çarpan küçük büyük her yaştan engelsiz yürekleri YDÜ Kapalı Spor Salonu’nda el ele gönül gönüle tutuşturdu.

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi A’da mücadele eden Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile lig ikincisi Avrupa kupa şampiyonu Beşiktaş Jimnastik Spor Kulübü arasında oynanan maç 59 – 75 sonuçlandı. Dün Lefkoşa YDÜ Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen ligin ikinci devre 3. maçında yılın ilk devresi başa baş mücadele içinde geçerken maçın 3 ve 4’üncü periyotlarında engelsiz kartallar rakiplerine üstünlük sağlayarak farka ulaştılar. Yüksek tempoda oynanan maçı BRT 2 naklen, Bejiktaş Yimnastik S.K. Televizyonu da bant yayın olarak izleyicilere sundu. Maçın devre arasında Beyarmudu Belediyesi’nin Halk Dansları ekibi oyunlarıyla karşılaşmaya ayrı bir renk kattı.

Spor Ambargosuna Aldırmadan

Türkiye’nin en köklü spor kulüplerinden Bejiktaş Jimnastik Kulübü’nün Kıbrıs Türk sporcusuna uluslararası alanda uygulanmakta olan haksız ambargolara aldırmadan bir kez daha KKTC’de maç oynamasına genç sporseverlerden destek geldi.
DAÜ öğrenci grubu, KKTC Beşiktaşlılar Derneği üyeleri, Çarşı Grubu Kıbrıs Temsilcileri, Engelliler Spor Federasyonu ve Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanlarının her iki takım sporcularına da destek verdikleri maç bitiminde heyecanın yerini dostluk aldı. Güzelliklerle dolu maçta iki taraf sporcularının maç sonrası birbirlerine sarılmaları, Beşiktaş taraftarlarının Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbolcularını tribüne çağırmaları, maç bitiminde birlikte çektirilen anı fotoğrafları unutulmazları yaşattı.
Saha içi ve saha dışı dostluğa örnek karşılaşmayı Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış, ESF Başkanı Sedat Hacımehmet ile çok sayıda basın mensubu birlikte izlediler.
Lige Milli maçlar ve Avrupa kupası maçlarına hazırlık amacıyla 2 haftalık ara verilmesi bekleniyor.Lha

 
Editör: TE Bilisim