13-14 Mart tarihlerinde düzenlenecek uluslararası organizasyonda ülkemizi temsil edecek Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nı, Fransa’daTC Bordeaux Başkonsolosu Fahri Türker Oba karşıladı.


“Ambargoları aşan engelsiz yürekler” Ercan Havaalanı’ndan sürpriz bir organizasyonla uğurlanırken, sporcularımıza çiçekler ve hediyeler verildi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, ‘Euroleauge 2’ maçlarına katılmak üzere Fransa’nın Bordeaux şehrine gitti.
13-14 Mart tarihlerinde düzenlenecek uluslararası organizasyonda ülkemizi temsil edecek olan Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nı, Fransa’da TC Bordeaux Başkonsolosu Fahri Türker Oba karşıladı.
“Ambargoları aşan engelsiz yürekler” Ercan Havaalanı’ndan sürpriz bir organizasyonla uğurlandı.

Özel organizasyon

Takımımıza Avrupa yolculuğu öncesinde Kuzey Kıbrıs Turkcell, T&T Airport ev sahipliğinde; Kaner, Kolan BritishHospital, Bosphorus, Kuzey Kıbrıs Turkcell Ercan TIM Ekibi, KanerDutyFree, Rio Verde Cafe ve THY işbirliği ile sürpriz bir uğurlama yapıldı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nı çiçeklerle karşılayan Turkcell Ercan TİM Mağazası çalışanlarının yanı sıra havaalanı ailesi de sporcularımıza hediyeler sundu. Kolan British Hospital takıma başarı dileklerinde bulunduğu bir pankart açtı.
Takımın havaalanında attığı her adımda, “I Love Tekerlekli Sandalye Basketbolu” baskılı T-Shirtleri giyen havaalanı çalışanları takımın yanında yer aldı.
T&T Airport Genel Müdürü Serhat Özçelik, Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na Avrupa yolunda başarılar dilerken, “onlarla gurur duyuyoruz ve Fransa’dan yeni başarılarla döneceklerine inanıyoruz” dedi.
KanerDutyFree Müdürü Ömer Akın da “kalbimiz sporcularımızla” diyerek, “hem ülkemizde, hem dünyada engelleri aşmakla kalmıyor, gerçek bir takım olmanın önemini de yüreklerimize kazıyorlar” diye konuştu.

Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF-Europe) tarafından organize edilen turnuvaya katılacak Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Fransa’da TC Bordeaux Başkonsolosu Fahri Türker Oba tarafından karşılandı. Oba, “Sporcularımız ve tüm takım üyeleriyle bir arada olmak bizler için gurur verici” diyerek, müsabakalarda yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni en iyi şekilde temsil edeceğine inandığı Engelsiz Yürekler’e başarılar diledi.
“Türk halkı takımımızın en büyük destekçisi olacaktır” diyen Başkonsolos Fahri Türker Oba, “Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Sayın Sedat Hacımehmet’e, takım antrenörü Sayın Hasan Serbülent’e, diğer yöneticilerimize ve Kuzey Kıbrıs Turkcell yetkililerine emeklerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.
SC Devedo ile ilk maç
Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Fransa Bordeaux turnuvasında ilk maçını 13 Mart 2015 Cuma günü saat 13:30’daSC Devedo ile yapacak.
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun desteği ile Avrupa’daki turnuvaya katılan Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Euroleauge 2 grubunda 5 takım arasında ilk 3’e kalmak için mücadele edecek.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, ilk 3 arasına girme başarısı gösterirse, mayıs ayında yeni bir kupa mücadelesinde temsiliyet hakkı kazanacak.
Turnuva birincisi İspanya’da AndreVergauven Cup, turnuva ikincisi yine İspanya’da WilliBrinkmann Cup, turnuva üçüncüsü ise Hollanda’da Challenge Cup’ta yer alma şansına sahip olacak.


Turnuva programı şöyle:

13 Mart 2015, Cuma,
Saat: 13:30SC Devedo - Kuzey Kıbrıs Turkcell
Saat: 18:00Kuzey Kıbrıs Turkcell - Leopards de Guyenne Bordeaux
14 Mart 2015, Cumartesi,
Saat: 09:00Kuzey Kıbrıs Turkcell - Roller BullsSankt-Vith
Saat: 13:30IlanRamatGan - Kuzey Kıbrıs Turkcell
 
Editör: TE Bilisim