Dipkarpaz’daki seminere öğrenciler ve eğitimciler yoğun ilgi gösterdi. Engelli sporcu Ahmet Akdeniz yaşam hikayesini paylaşırken, görme engelli sanatçı Mehmet Geçit de seminere katıldı

Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu öğrencileri, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği üyeleri ile birlikte Kuzey Kıbrıs Turkcell Engelli Basketbol Takımı ve Antalya arasında oynanan maçı da yerinde izledi

Engellilere yönelik farkındalık eğitimi, bu kez Dipkarpaz’da öğrencilere sunuldu.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in “Engelsiz Yaşam” semineri Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda çok sayıda öğrenci ve eğitimcinin katılımı ile yapıldı.
Engelli Spor Federasyonu’na bağlı Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ve Milli Eğitim Bakanlığı Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürlüğü’nün işbirliği ile Kuzey Kıbrıs Turkcell’indüzenlediği seminerde, öğrenciler, engellilerin dünyasını yakından tanıdı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı BuğçeKüçük’ün sunumuyla başlayan seminerde, Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takım oyuncusu, sporcu Ahmet Akdeniz yaşam hikayesini anlattı.
Görme engelli sanatçı Mehmet Geçit de seminere katıldı, gitar çaldı, şarkı söyledi.
Öğrencilerin de eşlik ettiği şarkılar sonrasında, Mehmet Geçit, yoğun talep üzerine “Karpaz’da konser” sözü de verdi.

Öğrenciler empati yaptı

Sunumda tekerlekli sandalyelerde oturan öğrenciler, farklı bir deneyim yaşadı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’inmaskotuCello neşeli dansları ve tavırları öğrencileri eğlendirirken, dağıtılan hediyeler de katılımcılar tarafından mutlulukla kabul edildi.
Seminerde, dünyada engellilerin, erişim dolaşım ve ulaşımda yaşanan sıkıntıları anlatıldı.

Önce seminer sonra maç
Dipkarpaz’daki seminerin ardından, en önemli müjde ise öğrencilerin Kuzey Kıbrıs Turkcell’in tekerlekli basketbol maçına götürülme kararı oldu.
Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu öğrencileri, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği üyeleri ile birlikte Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile Antalya arasında oynanan maçı yerinde izledi.

 
Editör: TE Bilisim