Her iki dernek de Benli’ye açık destek vererek bundan sonraki dönemde de engellilere verdiği önemi sürdürmesini istedi. Benli, Ortopedik Özürlüler Derneği’ne yapmış olduğu ziyarette seçim kampanyaları çerçevesinde ziyaretlerde bulunduklarını söyleyerek toplumu çağdaş projelerle daha güzel günlere taşımak istediklerini belirtti. Sorunları çağdaş ülkeler gibi çözebilmek için güçlü ve iş bitirebilen bir yapıya sahip olmanın gerekliliğine vurgu yapan Benli, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bu sistemi oturtma adına büyük aşamalar kaydettiklerini belirtti.

22 MİLYON LİRALIK ENGELSİZ PROJE
Geçtiğimiz 8 yılda altyapıyla uğraştıklarını ve güçlü bir yapıya kavuştuklarını anlatan Benli, “Gönyeli’yi şimdi gerçek anlamda engelsiz ve çağdaş bir görünüme kavuşturacağız” dedi. Benli, Avrupa standartlarında tüm Gönyeli’yi yürüyerek engelli engelsiz herkesin gezebileceği bir projeye imza atacaklarını da söyleyerek 22 milyon TL’lik bu projenin ilk adımlarını attıklarını belirtti.

KİBRİT’TEN BENLİ’YE ÖVGÜ
Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit ise Gönyeli Belediye Başkanı Benli’ye yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür etti.Kibrit, Benli’nin başarılarla dolu 8 yıl geçirdiğini ve önümüzdeki dönemde de yapacağı çalışmalarla Gönyeli halkını daha çağdaş bir noktaya getireceğinden hiçbir endişe duymadığını dile getirdi.

BİR TAKDİR DE YÜCETÜRK’TEN
Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli ve CTP Belediye Meclis Üyesi adayları Ortopedik Özürlüler Derneği’nin ardından Kıbrıs Türk Görmezler Derneği ve Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonunu ziyaret ederek sorunları dinledi.Kıbrıs Türk Görmezler Derneği ve Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, Benli’yi takdir ettiklerini ve örnek bir davranış içinde olup çiçek gibi bir Gönyeli yarattıklarını söyledi. Yücetürk, “Her zaman yanınızda olacağımızı canı gönülden açıkça ortaya koyabiliriz” diyerek Benli’nin bundan sonraki çalışmalarında başarıların artarak devam etmesini dilediğini belirtti.

Başkan Benli ise yapmış olduğu açıklamada altyapı sorununu 8 yılda toprağın altına gömüp artık toprağın üzerine yatırım yapmaya başladıklarını dile getirerek kaliteli yaşam standartlarında bir Gönyeli’yekavuşmak için bu dönem başkanlığa yeniden talip olduklarını anlatarak görmüş olduğu destek karşısında memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilisim