Çocukların toplum içerisinde daha bağımsız yaşaması için gerekli becerileri kazanmalarını sağlayacak ‘Uygulama Odası’ için ilk adımı atan Turkcell Gönüllüleri, Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi’ndeki önemli bir eksikliği giderecek.


Turkcell Gönüllüleri, engelli çocukların günlük hayatlarını kolaylaştıracak yeni bir proje için kolları sıvadı.
Lefkoşa’daki özel eğitim merkezinde atıl kalmış bir odayı “Uygulama Odası”na dönüştürecek Turkcell Gönüllüleri, uzmanlar eşliğinde çalışıyor.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’denyapılan açıklamada projenin amacının “ayakkabı bağlamaktan yatak toplamaya, elektronik eşyaları kullanmaktan ütü yapmaya kadar engelli ve ergen çocukların zorlandığı işleri uygulayarak öğretmek için çağdaş bir alan yaratmak” şeklinde anlatıldı.
“Heyecanla çalışmaya başladık, açılış tarihini en kısa zamanda sizlerle paylaşacağız” diyen Turkcell Gönüllüleri, bu anlamlı proje için tüm gönüllülere de katılım çağrısı yaptı.

“Çocuklarımız daha bağımsız yaşasın”

‘Uygulama Odası’nın hazırlanacağı Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Soner Öyken, 18 yaş altı özel gereksinimli bireylere en iyi eğitimi vermeyi amaçladıklarını anlattı.

Öyken okul ve çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:
“Merkezimizin adı Lefkoşa Özel Eğitim Ve İş Eğitim Merkezi'dir. Merkezimiz 18 yaş altı özel gereksinimli bireylere eğitim hizmeti vermektedir. Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlıdır. Adresimiz Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi arkası, (poliklinik yanı) Niyazi Manyera Sokak, Göçmenköy- Lefkoşa. Merkezimizde 18 yaş altı, zihinsel yetersizliği olan, öğrenme güçlüğü olan, işitme yetersizliği olan, downsendromlu ve yaygın gelişimsel bozukluğu olan bireylere eğitim verilmektedir. Turkcell Gönüllüleri’nin kuracağı oda bizim gereksinimimiz olan günlük yaşam odasıdır. Okulumuzun eğitim verdiği gelişimsel yetersizliği olan bireyler bağımsız yaşam becerilerini gerçekleştirebilmek için bu becerilerin öğretimine gereksinim duymaktadırlar. Bu oda ile hedefimiz, çocuklarımızın toplum içerisinde daha bağımsız yaşaması için gerekli olan becerileri kazanmalarını sağlamaktır. Bu odanın düzenlenmesiyle öğrencilerimiz ocak kullanma, basit yiyecek hazırlama, içecek hazırlama, tost makinesi kullanma, çatal-kaşık kullanarak yemek yeme, yemek masasını hazırlama-toplama, ütü yapma, yatağını düzeltme, kıyafetlerini katlayıp dolaba kaldırma, elektrik süpürgesi kullanma gibi ev içi becerilerini kazanabileceklerdir. Bu sayede çocukların ve ailelerinin yaşam kalitesi artacaktır. Bu katkısından dolayı Turkcell Gönüllüleri’ne şimdiden teşekkür ederiz. Toplumumuzdan beklentimiz bu bireylerin her zaman farkında olunması ve duyarlı davranmalarıdır.”

 
Editör: TE Bilisim