Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu arasında sürdürülen görüşmelerle ilgili olarak "diyalog kurulmasına karşı olmadığını”, kendisinin endişe edeceği bir durum olmadığını, çünkü halen görüşme halinde olunduğunu söyledi.

Eroğlu, "Kıbrıs Türk futbolunun Avrupa’ya açılmasının tek yolu Rum Futbol Federasyonu değil.  Dünya gerçekleri görürse gençlerimiz Avrupa’da oynayabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu bugün Gazimağusa’ya yaptığı ziyaret sırasında gazetecilerin sorusu üzerine Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu arasında süren görüşmelerle ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Eroğlu, diyalog kurulmasına karşı olmadığını ifade eden Eroğlu, “mühim olan, arkadaşlarımız görüşürken ne istediklerini bilerek hareket etmeleridir” diye konuştu.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Sertoğlu’nun ne istediğini bilen bir kişi olduğunu söyleyen Eroğlu, görüşme yaparken de, herhalde kendi halkının ve federasyonunun düşüncelerinin ne olduğunu bilerek hareket ettiğini belirtti.

“SERTOĞLU NE YAPTIĞINI BİLEN BİR KİŞİDİR”
“Ben Sayın Sertoğlu’na güvenen bir kişiyim. Ne yaptığını bilen bir kişi olduğunu her zaman söyleyen bir kişiyim” diye konuşan Eroğlu, bu görüşmelerde kendisinin endişe edeceği bir durum olmadığına, çünkü hali hazırda görüşmelerin devam ettiğine dikkat çekti.

Federasyonlar arasındaki görüşmeleri destekleyip desteklemediğinin sorulması üzerine Cumhurbaşkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Görüşme her zaman yapılabilir. Ben de Rum tarafı ile görüşüyorum. Dolayısıyla görüşmek başka, bir anlaşmaya imza koyacak noktaya gelmek başkadır. Bu görüşmeler, karşı tarafın niyetini ve düşüncelerini anlamak bakımından önemlidir.  Ama Rum tarafının her istediğinin kabul edileceği düşüncesiyle de müzakerelere oturulmaz. Kendi görüşleriniz ve düşünceleriniz vardır. Siz müzakere masasında bunları seslendirirsiniz.”

“KKTC GERÇEĞİ KABULLENİLMELİ”

Kıbrıs Türk futbolunun Avrupa’ya açılmasının tek yolunun Rum Futbol Federasyonu olmadığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Eroğlu, ileride bir anlaşma olması halinde belki de iki federasyonun ayrı olarak hareket edebileceğini söyledi.

Ancak şu an için bir anlaşma noktasında olunmadığı için uluslararası alanda, KKTC sporunun sergilenilmesi noktasında bazı gerçekler olduğuna dikkat çeken Eroğlu, “KKTC gerçeğinin kabullenilmesi lazım. İnsanımızın futbol oynamaktan mahrum edilmesi bir insanlık ayıbıdır” dedi.

Eroğlu konuşmasına şu şekilde devam etti:

“MÜZAKERELERDEKİ İYİ NİYETİMİZ GÖRÜLMELİ”
“Futbol ile ilgili kuruluşlar bu gerçeği de görür diye umuyorum. Kıbrıs Türk halkı yıllardır süren müzakerelere iyi niyetle oturduğunu kabul ederlerse hem tanınmadan hem de güneyle bir anlaşma olmadan Avrupa’da futbol oynayabilecek bir noktaya gelebiliriz. Mühim olan dünyanın Kıbrıs’ta olan gerçekleri görmesi. Futbol ile ilgili uluslararası kurum ve kuruluşların Kıbrıs gerçeğini görmesi, uzlaşmaz olan hangi tarafın olduğunu görmesi ve kabullenmesidir. Biz hem Perez De Cuellar belgesini, hem de Annan Planı’nı kabul ettik. Demek ki anlaşma niyetinde olan Kıbrıs Türk tarafıdır. Bu iki önemli Genel Sekreter’in çözüm formüllerini kabul etmeyen Rum tarafıdır. Dünya bu gerçekleri görürse, KKTC gençliği KOP ile görüşmeden Avrupa’da oynayabilir.”

Editör: TE Bilisim