Tüm dünyada örneklem bazlı araştırmaları ile dikkat çeken Ipsos’unKuzey Kıbrıs Turkcell için gerçekleştirdiği araştırma sonucundaKuzey Kıbrıs Turkcell, hem en beğenilen şirket, hem de en güvenilen şirket dalında ilk akla gelen operatör oldu.

‘En yeni teknolojileri ilk getiren operatör’ olarak söylenen Kuzey Kıbrıs Turkcell, 'en hızlı internet teknolojisi sunması' ile de yine zirvede yerini aldı.

Uluslararası kamuoyu araştırma şirketlerinden ‘Ipsos’un Kuzey Kıbrıs Turkcell için Kuzey Kıbrıs’ta yaptığı pazar araştırması, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in en beğenilen ve en güvenilir operatör olduğunu ortaya koydu.
Kuzey Kıbrıs Turkcell, Ipsos pazar araştırma firmasına 2014 yılının 4'üncü çeyreğinde yaptırdığı imaj araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Tüm dünyada örneklem bazlı araştırmaları ile dikkat çeken Ipsos’un Kuzey Kıbrıs’taki araştırması sonucu Kuzey Kıbrıs Turkcell operatörler arasında hem en beğenilen şirket, hem de en güvenilen şirket dalında ilk akla gelen firma oldu.

İlk akla gelen şirket

Ipsos’un ülke genelinde yaptığı araştırmada, “Kuzey Kıbrıs'takitüm kurumlar arasında en beğendiğiniz şirket olarak ilk aklınıza gelen hangisidir?” sorusuna operatörler arasında "Kuzey Kıbrıs Turkcell" cevabı verildiği, yine tüm kurumlar arasında “en güvendiğiniz şirket olarak ilk aklınıza gelen şirket hangisidir?” sorusuna ise ilk akla gelen markada operatörler arasında “Kuzey Kıbrıs Turkcell”in en üst sırada yer aldığına dikkat çekildi.
Ipsosaraştırmasında şu sonuçlar da öne çıktı:
“Kuzey Kıbrıs Turkcell toplam pazar algısı üzerine yöneltilen sorularda halkın verdiği yüksek notları topladı. ‘En yeni teknolojileri ilk getiren operatör’ olarak söylenen Kuzey Kıbrıs Turkcell, en hızlı internet teknolojisi sunması ile de yine zirvede yerini aldı.

“Halkımızın güvenine teşekkürederiz”

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, “Lider iletişim ve teknoloji şirketi olan Kuzey Kıbrıs Turkcell, çekim gücü, kalitesi ve kesintisiz iletişim üstünlüğü ile operatörler arasında liderliğini koruyor. Güvenilirliği ve %73 pazar payıyla her 4 kişiden 3'ünün tercih ettiği Kuzey Kıbrıs Turkcell imaj kriterlerindeki popülerlikte de öncü oldu” dedi.
Karaatmaca, bu yüksek beğeni ve güveni nedeniyle tüm müşterileri ile Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesine teşekkür etti.

Karaatmaca sözlerini şöyle sürdürdü: “Kuzey Kıbrıs Turkcell bugüne kadar adaya 1,5 milyar TL katkı yapmış, 250 milyon TL'nin üzerinde yatırım sağlamıştır. Bu yatırımın 7 milyon TL’si sadece sosyal sorumluluk alanına yapılmıştır. Sosyal sorumluluklarda gösterdiği duyarlılığı, Kuzey Kıbrıs halkı ve paydaşlarıyla sürdürdüğü projeleri, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in sosyal sorumlulukta ilk akla gelen kurum olmasını sağlamıştır. Araştırma sonuçları da bu farkındalığın halkımıza yansıdığını göstermiştir. Kuzey Kıbrıs Turkcell, ‘adaya katkı sağlayarak topluma faydalı işler yapması’ ile de GSM şirketleri (operatörler) arasında birinci sırada yer almıştır. Kuzey Kıbrıs Turkcell geride bıraktığı 15 yılda insanların akıllarında yer etmiş zirvelere taşınmıştır. En kaliteli hizmeti almayı hak eden ada halkı bu farkı yaşadığını yine yapılan araştırmalarda dile getirmiştir.”
Araştırmada öne çıkanlar

Müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik yaptığı kampanyalar ve müşterilerine farklı ürün, servis ve teknolojiler sunmak için sürekli çalışan Kuzey Kıbrıs Turkcell "abonelerine çeşitli kampanyalar sunar", “en iyi akıllı telefon, tablet tekliflerini sunar” sonuçlarında da öncü oldu.
Müşteri memnuniyetini önemseyen ve kurduğu ekiplerle bu memnuniyeti en güzel şekilde yaratmayı hedefleyen Kuzey Kıbrıs Turkcell için “ihtiyacım olduğunda çeşitli hizmet kanallarından kolay erişebilirim”, “ihtiyacım olduğunda sorunumu sahiplenir ve çözüm üretir” denilerek müşterisine verdiği değer ve kaliteli hizmet sunmak için gösterdiği çaba da araştırma sonuçlarına yansıdı.

Ipsos kimdir?
IpsosTürkiye, dünyanın lider araştırma şirketlerinden IpsosGrubu'nun bir parçası olarak reklam, müşteri ve çalışan memnuniyeti, pazarlama, medya, kamuoyu araştırmaları ve geleceği tahmin, modelleme ve danışmanlık uzmanlıkları sunan global bir pazar araştırma şirketidir. 500'e yakın çalışanı ile Türkiye’nin en büyük araştırma şirketidir ve 87 ülkede araştırma yapmaktadır.
 
Editör: TE Bilisim