Polis Emeklileri Derneği Başkanı Nurettin Çırakoğlu ve beraberindeki bir heyet, Halkın Partisi’ni ziyaret ederek Genel Başkan Kudret Özersay ve diğer bazı yetkililerle görüştü.

Partiden yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmede Cumhuriyet Meclisi’nde polisin görevlerini yerine getirmesi konusunda ihtiyaç duyulan mevzuat değişiklikleri ve Kıbrıs müzakerelerinde gelinen son aşama ele alındı.

Özersay görüşmede yaptığı konuşmada, Meclis’ten bir beklentileri olmadığını; en erken zamanda seçime gidilmesi ve gerçek anlamda halkın iradesini yansıtacak bir meclisin ortaya çıkması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Bilişim suçlarından organize suçlara varıncaya kadar pek çok alanda acil düzenleme yapılması gerektiğini ifade eden Kudret Özersay, bunların özel hayatın gizliliği ve kişisel bilgilerin korunması gibi konularda insan hakları konusunda yerleşmiş kuralların dışına çıkılmadan yapılmasının önemine dikkat çekti.

Halkın Partisi’nin ülkede kamu düzeninin sağlanmasını, yolsuzluk, kara para, uyuşturucu ticareti gibi konularda etkili tedbirler alınmasını parti programına da koyarak bir hedef olarak belirlediğini kaydeden Özersay, tüm bunların insan hakları ve yerleşmiş dünya örnekleri çerçevesinde hukuk devleti olmanın gereklerine uygun olarak yapılması gerektiğini ifade etti.

Görüşmede müzakere süreci konusuna da değinildi. Müzakereler sonunda Kıbrıs Türk halkının hak ve menfaatlerini dikkat alacak, karşılıklı kabul edilebilir dengeli bir çözüm belgesinin ortaya çıkması gerektiğine dikkat çekildi.
Editör: TE Bilisim