Akıncı, dün Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’ni ve Balıkesir’i ziyaret etti; Akova Spor Kulübü’nün dayanışma yemeğine katıldı.

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Akıncı ilk olarak Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Lokali’nde Birlik Başkanı İzzet Volkan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı ziyarette yaptığı konuşmada, Özgecan Aslan isimli genç kızın Mersin’de katledilmesinin herkesin yüreğini yaktığını kaydetti.

Bunun ne ilk, ne de son olacak gibi göründüğünü ifade eden Akıncı, “Bireysel şiddetin ötesinde daha derin nedenlerin var olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla topyekûn bir anlayış değişikliğine eğitim ve kültürel süreçlere ihtiyaç var. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin debunda çok büyük rol oynayacağını düşünüyorum. Bu konuda ne kadar tepki verirsek yeridir. Bugün Kıbrıs Türk insanının da bu tepki içerisinde olduğunu görmek, bu yöndeki farkındalığın artması konusunda umut vericidir” dedi.

Akıncı, Kuzey Kıbrıs’ta da zaman zaman benzeri olayların yaşandığını, çocuğa karşı işlenen vahşice suçlara da tanık olunduğunu anımsattı.

Dini, dili, rengi, ırkı, cinsiyeti, kökeni ne olursa olsun, birilerini ötekileştirmeden hep birlikte bu gibi sorunların üstesinden gelmeye çalışmak gerektiğini vurgulayan Akıncı, Cumhurbaşkanlığı vizyonunun,toplumsal konulara duyarlılık başlığı çerçevesinde bu konuları da kapsadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı’nın salt Kıbrıs sorunuyla özdeşleşmiş niteliğinden ötürü bu konulara kayıtsız kalmasının düşünülemeyeceğini, hak, emek,adalet, toplumsal cinsiyet, çevre, kültür-sanat gibi konulara da duyarlı olması gerektiğini kaydeden Akıncı, Cumhurbaşkanı’nın bu konularla ilgilenirken hükümetlerin yerine geçme çabası içerisinde olmayıp, rehberlik ve yol gösterici görevini üstlenerek, hükümetlerle işbirliği içerisinde ve uyumla çalışması gerektiğini belirtti.

“DÖRT BOYUTLU SİYASET”

Akıncı Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği yöneticileriyle yaptığı toplantıda “Dört Boyutlu Siyasetiyle” ilgili açıklamalarda da bulunarak kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Akıncı son olarak Gazeteciler Birliği camiasının adaylara eşit ve adil davranması konusunda duyarlılık göstermelerini istedi.

“İYİ İDARE İÇİN İYİ YÖNETİCİLER SEÇMEMİZ GEREK”

Akıncı Gazeteciler Birliği’ni ziyaretinin ardından Balıkesir’de yurttaşlarla bir araya geldi. Burada da vizyonunu özetleyerek yurttaşların sorularını yanıtlayan Akıncı, partizanlık ve adaletsizlik ile ilgili şikâyetlerini dile getiren Balıkesirli yurttaşlara, “Kendi kurumlarımıza sahip çıkarken, iyi idare etmeyi de başarabilmeliyiz. Bunun için de hem kurumları iyi yönetecek, hem de yanlışlar ve yolsuzluk yapanların peşini bırakmayacak memleketin en büyük ihtiyaçlarından biri olan adaleti sağlayabilecek iyi yöneticiler seçmeliyiz” dedi.

Akıncı Balıkesir ziyaretinden sonra ekibiyle birlikte Akova Spor Kulübü’nün dayanışma yemeğine katıldı.
Editör: TE Bilisim