Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Türkiye’nin Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Bu yıl 19 Mayıs’ta içimiz buruk, yastayız” dedi.

Yaşamlarını yitiren madencilere rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı dileyen Eroğlu, “Tek isteğimiz böyle olayların bir daha yaşanmaması, alınabilecek tüm tedbirlerin bir an önce alınmasıdır” ifadesini kullandı.

19 Mayıs nedeniyle yayınladığı mesajda Kıbrıs soruna da değinen Eroğlu, “Daha güzel, daha adil ve barış içinde bir dünya hepimizin ortak özlemidir. Kıbrıs’ta samimi olarak bir antlaşma, barış isteyen bizleriz” dedi.

“GÜN SAFLARI SIKLAŞTIRMA, BİRBİRİMİZE DESTEK OLMA GÜNÜDÜR...”

“Birbirimizi suçlamanın bir anlamı yoktur. Gün safları sıklaştırma, birbirimize destek olma günüdür” diyen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Başkaları nasıl ki öncelikle kendi çıkarlarını düşünüyor biz de evrensel değerlere ters düşmeyen, yaşamsallığı tartışmasız, hakkımız olan, kendi çıkarlarımızı, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak göğsümüzü gere gere korumalıyız” ifadesine yer verdi.

“EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ ULUSAL BİRLİK-BERABERLİĞİMİZ...”

“Rum tarafı bizim hakkımızı, eşitliğimizi kabullenir, Ada’da 40 yıldır yaşanan gerçeklerin yok sayılamayacağını içine sindirirse kısa sürede sonuca ulaşmak mümkündür” diyen Eroğlu, “Ancak her ne isterse olsun, en büyük gücümüzün ulusal birlik-beraberlik, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devletleri olduğunun bilincinde olmamız şarttır” dedi.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet, şükran ve rahmetle andığını belirten Eroğlu, Türk gençliğinin bayramını kutladı.

“KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ DEVLETİ’Nİ KURMA SÜRECİMİZ TARİHSEL ŞUURUN ESERİDİR”

Eroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” mesajında şu ifadelere de yer verdi:

“19 Mayıs ile büyük önder, devlet adamı, asker, Atatürk’ün Türk ulusunun bağımsızlığı, egemenliği, geleceği için taşıdığı değer tüm güncelliği ile devam etmektedir.

Büyük önder, devlet adamı ve asker, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkışı Osmanlı İmparatorluğunu yıkarak, Balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu’da kendi çıkarları doğrultusunda oluşumlara gitmek isteyen emperyalist güçler karşısında Türk Kurtuluş Savaşı’nın başlatıldığı gündür.

Türk Kurtuluş Savaşı çok zor koşullarda başarıya ulaştırılarak esir edilmek, sömürülmek istenen milletlere örnek olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün engin dehası, dirayeti önderliği ile Anadolu’daki kardeşlerimizin verdikleri mücadele sonucu Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Kıbrıs Türk Halkı’nın varoluş ve özgürlük mücadelesinin, egemenlik ve bağımsızlık tutkusunun kaynağı tarihimiz ve Türk Kurtuluş Savaşıdır. Kuzey Kıbrıs Türk

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’ni kurma sürecimiz tarihsel şuurun bir eseridir.

Bugünümüz, yarınımız anlamına gelen gençlerimiz tarihimizi iyi bilerek, Atatürkçü çizgide mücadelelerini sürdürdükçe daha güzel yarınlara ulaşılacağımız muhakkaktır.” 
Editör: TE Bilisim