TAÇOY: ”KKTC ŞOFÖR OKULLARI MESLEK YASASI’NI EN KISA ZAMANDA HAYATA GEÇİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

TİLKİ: “EN BÜYÜK ARZUMUZ KKTC ŞOFÖR OKULLARI YASASI’NIN HAYATA GEÇİRİLMESİDİR”

KKTC Şoför Okulları Birliği’nin 5. Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı. Genel kurulda başkanlığa yeniden Barış Tilki getirildi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’un da katılarak bir konuşma yaptığı genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

TİLKİ

KKTC Şoför Okulları Birliği Başkanı Barış Tilki kurulda yaptığı konuşmada, KKTC Şoför Okulları Birliği’nin kuruluş yıldönümüne yakın bir tarihte gerçekleştirilen 5. olağan genel kurul toplantısına şoför okullarının çoğunluğunun katılmasına rağmen, arada bazı çatlak seslerin olmasının da üzücü olduğunu belirtti.

Barış Tilki, trafiğin daha önce Ulaştırma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı olmak üzere üç bakanlıkta olmasının sıkıntılar yarattığını, fakat 2014 Şubat ayından sonra Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlanmasıyla isabetli bir karar alındığını kaydetti. Tilki şöyle konuştu:

“Artık bakanlık bünyesinde trafik biriminin, şoför okulları ve diğer birimlerle bir çalışma ile yasaların meclisten geçirilmesinden sonra tüm çalışmalarımızın daha işler duruma getirileceğine inanıyorum. Şoför okullarının günümüzde hala daha yasasının geçirilmemesini ülkemizde büyük bir eksiklik olarak görüyoruz. Biz, 2012 yılında kendi yasamızı hazırlayarak o dönemde Maliye Bakanımıza ilettik. 2014 yılına kadar büyük karmaşalar ve karışık bir kurultay dönemi geçirilince meclisteki tüm yasalar rafa kaldırıldı. Sonraki süreçte biz Ulaştırma Bakanlığı’na, yasamızın geçirilmesi konusunda çağrıda bulunduk. Biz, genç ve dinamik Bakanımız Sayın Hasan Taçoy’un bu konuyu ivedi olarak ele alacağına ve yasamızın bir an önce geçirileceğine inanıyoruz.”

TAÇOY

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da yaptığı konuşmada, KKTC Şoför Okulları Meslek Yasası’nı hep birlikte yapacakları çalışmalarla en kısa zamanda hayata geçirmek için büyük gayret sarf edeceklerini belirterek; “Şoför Okulları Meslek Yasası tamamlanarak görüş için Başavcılığa gönderildi ve şu anda Başsavcılıktan görüş beklenmektedir. Yasanızı en kısa zamanda hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Hasan Taçoy, trafiğin toplumun en hassas konusu olduğunu ifade ederek; “Trafikte farkındalık yaratmak, bakanlığımızın öncelikli hedefleri arasındadır. Sizlere de bu konuda büyük görevler düşmektedir. Çünkü sizler, trafiğe çıkacak olanların mimarlarısınız. Kazalara engel olmak için hep birlikte çalışacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından divan başkanlığına Mustafa Alsancak, sekreterliklerine Songül Güneş ve Kemal Kandaz oybirliği ile getirilip Mali Rapor ve Faaliyet Raporu oybirliğiyle onaylandı. Daha sonra seçimlere geçildi.

Yapılan seçimde yönetim kuruluna Barış Tilki, Yayha Ergör, Serdar Özbekoğlu, Tayfun Bıkmaz, Sadık Zabitoğlu, Gökhan Karatay, Filiz Pekkan, İlmiye Ufuk ve Kaan Baykent getirildiler.

Disiplin Kurulu’na; Songül Güneş, Cihan Aksertel, Yılmaz Güneydeniz ve Emirzade Tilki seçilirken. Denetleme Kurulu’na ise Hasan Okay, Doğan Tilki, Sevinç Yetkiner ve Turgay Baykent getirildi 
Editör: TE Bilisim