HAVADİS’e konuşan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Mustafa Emiroğluları’nın DAÜ’lü akademisyenleri siyasetin dışına itmek için yanlış bir çaba içerisinde olduğunu söyledi

TARTIŞMA KİŞİSELLEŞTİRİLDİ: Parti içinde tartışmalı bir süreç olmadığını söyleyen Özyiğit, bunu bu şekilde yansıtmak isteyenlerin olayı kişiselleştirdiğine dikkat çekti. “Parti tüzüğüne aykırı bir takım davranışlar var” diyen Özyiğit bunların biriktiğine işaret ederek, “Ortada artık şantaj var. Benim için kopma noktası orasıdır” dedi.

DAÜ’LÜ AKADEMİSYENLER: : Mağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları’nı işaret eden Özyiğit, DAÜ’de çalışıp, partide siyaset yapan isimlerden,” “ya seçimde rakibim olursa” kaygısı ile rahatsızlık duyulduğunu söyledi. Özyiğit, tartışmaların içerisine “seçilememe” kaygısı ile “şantaj” girdiğini söyledi

TKP DİYENLER TKP’Lİ OLMADI: Parti içindeki bazı muhalif isimlerin parti “dibe” vuruyor, bu nedenle TKP’ye dönmek lazım söylemleri bulunduğunu da hatırlatan Özyiğit, “TKP geçmişi olmayan insanlar bizi TKP’ye karşı olmakla suçluyor. Bunu söyleyen arkadaşların TKP ile bir geçmişi olmadı” dedi.

PARTİ TÜZÜĞÜNE AYKIRI HAREKETLER VAR: Olayın ısrarla başka boyutlara çekilmeye çalışıldığını söyleyen Özyiğit, “Sanki parti içinde bir düşünce suçu işlemiş imajı yaratılmaya çalışılıyor. Oysa öyle değil. Tüzüğe yönelik bir takım aykırılıklar var. Tüzük ihlalleri var” diye konuştu.

AYRINTILAR HAVADİS'TE
Editör: TE Bilisim