Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Baraka Kültür Merkezi Mağusa Belediye Başkan Adayı Mustafa Emiroğluları ve ekibi seçim çalışmaları çerçevesinde Maraş bölgesini ziyaret etti. Ziyarette, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile TDP Mağusa milletvekili Hüseyin Angolemli de hazır bulundu.

Mustafa Emiroğluları ile ekibinin aday tanıtım broşürlerinin dağıtıldığı ziyarette öncelikli olarak bölge halkının sorunları, görüş ve önerileri dinlendi. Vatandaşların görüşlerini dinledikten sonra projelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Mustafa Emiroğluları, sorunların farkında olduklarını ve gerçekçi projelerle bunların üstesinden geleceklerini söyledi.

Mevcut Belediye Başkanı’nın 20 yıllık süreçte Maraş bölgesine yönelik gerek alt yapı, gerekse bölgenin ekonomik yönden kalkınabilmesi için ciddi çalışma yapmadığını, sadece makyaj belediyeciliği yaptığına dikkat çeken Emiroğluları, son seçimlerde söz verdiği projelerin hiçbirisini hayata geçirmediğini vurguladı.

Mevcut başkanın Mağusa halkının sağlığını tehdit eden konularda da elini taşın altına koymaktan çekindiğini dile getiren Emiroğluları, “Geçen seçim döneminde Mağusa halkını denizle buluşturma sözü veren Sn. Başkan yine aynı sözü vermektedir. Mağusa halkı tutulmayan sözlerin hesabını sormalıdır” dedi. Emiroğluları, Mağusa halkının bu yalan yanlış sözlere artık kanmayacağını ve değişimi gerçekleştireceğine inancının tam olduğunu dile getirdi.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de vatandaşlara son siyasi gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Anayasa değişikliği ve Kıbrıs sorununda gelinen son aşamya ilişkin bilgiler veren Özyiğit, bölge halkından Mağusa Belediye başkan adayı Mustafa Emiroğluları ile ekibine destek vermelerini talep etti.
 
Editör: TE Bilisim