TDP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Çeler, hükümetin, ‘yağma-vurgun-talan’ düzeninde ısrarcı olduğunu iddia ettiği etti.

Sözkonusu kılıfın ülkenin nasıl bir siyasi zihniyet tarafından yönetildiğinin göstergesi olduğunu savunan Çeler, "Öyle anlaşılıyor ki, hükümet topluma değil, belirli zümrelere çıkar sağlamak için çalışmaya devam etmekte" dedi. 

Çeler, “Yasa dışılığa kılıf hazırlayan, Girne'de betonlaşmayı artıracak ve Girne'ye geri dönülmez zararlar verecek emirname değişikliğinin gece yarısı alelacele bir kararla yürürlüğe konmasının, bir anlamda yapılan işin yanlış olduğunun ispatı” yorumunda bulundu. Çeler, konuyla ilgili mahkeme süreci sürerken, hükümetin bu hamlesinin bir anlamda yargıya müdahale anlamına geldiğini savundu.

Zeki Çeler, emirname değişikliğinde, bilgilendirme toplantısında halka verilen bilgilerin dışında, bir çok konuda daha değişiklikler yapıldığını ileri sürdü.

Sürecin başından beri kentsel imar planları hazırlanması gerektiğini ısrarla savunduklarını belirten Çeler, Ülkesel Fiziki Plan’ın ardından, tüm ilçeleri kapsayacak şekilde imar planları hazırlanması gerekirken sürecin, “rant yaratan ve her hükümetin kendi çıkarına göre değişiklik yaptığı” emirnamelerle yürütülmesinin yanlış olduğunu savundu.

Girne ve Çatalköy Belediyelerinin başlattığı İmar Planı çalışmaları tamamlanana kadar, emirnamelerde değişiklik yapılmaması gerektiğine belirten Çeler, ülkenin emirnamelerle yönetilmesinin birçok açıdan geri dönülmez zararlara yol açtığını kaydetti.

Çeler, kentine sahip çıkan, betonlaşmasını,  plansız ve çarpık bir biçimde büyümesini istemeyen, kentlerin tarihi, kültürel doku, ekolojik dengeleriye var olmasını isteyen ve TDP olarak bileşeni oldukları Girne İnisiyatifi’nn sürdürdüğü mücadeleye destek vermeye devam edeceklerini de ifade etti.

Editör: TE Bilisim