Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ)  ile PEO’nun Kadın Büroları, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” çerçevesinde ortak bir dizi etkinlik düzenliyor.

DEV-İŞ Kadın Bürosu adına Sevgül Uludağ tarafından yapılan açıklamaya göre, iki sendika, her yıl “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nde karşılıklı olarak sendikaların örgütlü bulunduğu işyerlerini ziyaret ederek, kadın üyelerle bir araya geliyor.

Etkinlikler çerçevesinde ilk olarak DEV-İŞ ve PEO Kadın Büroları temsilcileri, 7 Mart 2013 Perşembe sabahı saat 10.00’da PEO'nun örgütlü bulunduğu işyerleri olan Makarios Hastanesi, El Sanatları Kooperatifi ve Atalassa Hastanesi’ni birlikte ziyaret edecek.

Ardından 8 Mart 2013 Cuma sabahı saat 10.00'da DEV-İŞ'in örgütlü bulunduğu Kıbrıs Türk Öğretmenler Bankası ve Yenidüzen Gazetesi ziyaret edilerek kadın emekçilerle buluşulacak.

Aynı gün DEV-İŞ, örgütlü bulunduğu Dikmen Belediyesi’nde çalışan kadın emekçilerin de katılımıyla, Dikmen Belediye Parkı’nda bir resepsiyon verecek ve PEO Kadın Bürosu temsilcileriyle birlikte, kadın emekçilere karanfiller sunacak.

Etkinlikler, PEO Kadın Bürosu'nun Mağusa Kapısı’nda 10 Mart 2013 Pazar gün saat 16.30'da yapacağı etkinlikle sürecek. DEV-İŞ Kadın Bürosu’nun da katılacağı etkinlikte DEV-İŞ Kadın Bürosu adına Sevgül Uludağ, PEO'nun kadın üyelerine hitaben bir konuşma yapacak.

Ortak etkinlikler, 15 Mart 2013 Cuma günü 13.00’te DEV-İŞ merkezinde iki sendikanın yöneticileri ve Kadın Bürosu Temsilcilerinin, Almanya’dan gelen yetkililerle öğle yemeğinde bir araya gelmesiyle son bulacak.

Yemekte sendika yetkilileri, Almanya’da “Geçmişle yüzleşme” üstüne çalışmalar yürütmekte olan Osthofen Toplama Kampı Anı ve Dökümantasyon Merkezi Direktörü Uwe Bader, “Yeniden Yakınlaşma Eylem Örgütü – Barış Hizmetleri” Bölgesel Direktörü Magdalena Scharf ve Goethe Enstitüsü Kıbrıs Direktörü Björn Luley’ye iki toplumlu etkinlikler  hakkında bilgi verecek ve Almanya’da İkinci Dünya Savaşı sonrasında yürütülen “tarihle yüzleşme” konusundaki faaliyetler hakkında bilgi alacaklar.

Editör: TE Bilisim