KIBRIS TİME

Genç Tv'de BESKİ'nin çalışmalarını askıya alması yönünde imza atan başkanlar: ''TC ELçiliği'nden baskı almadık''.
Hayri Orçan: Ahmet Benli yaptığı açıklamalarla bizi tövbet altında bıraktı. Elçilikten baskı yoktur. Biz Ahmet Benli ile fikir ayrılığına daha önceden düştük.

Genç TV'de Hüseyin Ekmekçi'nin sunduğu MESELE NEDİR konulu programa katılan Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Yeniboğaziçi Belediye başkanı Katip Demir ve Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan BESKİ'de yaşanan krizi konuştu.

BESKİ’nin Kıbrıs Türk toplumu adına yapılması gereken bir hareket olduğunu dile getiren Edip, bugüne kadar gerekli hiçbir adım atılmadığını savundu. TC Yardım heyeti ve Elçiliği’nin belediyelere küçümsenemez katkıları olduğunu dile getiren Edip, Elçilik’ten hiçbir baskı almadıklarını söyledi. belediyeler arasında hükümetin eşit bir dağıtımı olmadığını dile getiren Edip, ‘’kendi yağımız ile kendi ciğerimizi kavuruyoruz’’ dedi.

Altına imza atılan protokollerin bir an önce hayata geçmesi gerektiğini dile getiren Tatlısu Belediye başkanı Hayri Orçan, hükümetin vatandaşa 24 saat çeşmelerden akıtamadığı içilebilir suyu vatandaşa nasıl izah edeceğini sordu. belediyeler olarak bir an önce hükümetin atması gerektiğini saöyleyen Orçan, ne red ettiğimiz belli ne kabul ettiğimiz belli dedi. Hükümetin tavrının belirsizliği bizi de zorda bıraktı diyen Orçan, baraja kadar gelen suyun çeşmelerden akıtılamamasını hükümet nasıl izah edecek merak ediyorum dedi.
Suyun bir kazanç noktasında olmadığına değinen Edip, ‘’su hem insanımız hem de ülkemizin geleceği için vazgeçilmez bir unsurdur’’ dedi.

Katip Demir de su konusunun çok saptığını, üzerine vazife olanların da olmayanların da su konusunda yorum yaptığını ifade etti. Hükümetin bu konuda boluk bıraktığını ifade eden Demir, su konusunun kriz gibi yansıtıldığını söyledi. birikim Özgür’ü kutlayarak su konusunda dik durduğu için tebrik etti. Diğer milletvekillerini üzüntü içerisinde izlediğini ifade eden Demir, hem suya hem sabuna dokunmayarak bir yere varılamayacağına dikkati çekti. ‘’Çok konuşan Siyasetçilere bu halkın karnı tok’’ diyen Demir, popülist yaklaşımlardan uzak kalınması gerektiğine vurgu yaptı.
 
Editör: TE Bilisim