Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil yazılı basın açıklaması yaparak Covid-19 nedeniyle alınan kararları eleştirerek gece kulüplerine ayrıcalık yapıldığını savundu.

Elcil, temmuz ayı başında karantinasız giriş kararı ile adanın kuzeyindeki vakaların artışının zeminini yaratan UBP-HP Hükümeti, yanlış üstüne yanlış yapmaya devam ettiğini aktardı.

“Alınan kararlarla gazino sahipleri ile birkaç ganimet zenginine hizmet etmeyi halka hizmete tercih eden bu hükümet, şimdi de barlara ve restoranlara kısıtlamalar getirirken, yasak olmasına rağmen Maliye Bakanlığı’nın vergi aldığı fuhuş yaptırılan gece kulüplerini bundan muaf tutmuştur” diyen Genel Sekret Elcil, “Anlaşılan fuhuş hükümete iyi gelir getirdiği için gece kulüplerine ayrıcalık yapılmaktadır” dedi.  

KTÖS Genel Sekreteri Elcil, açıklamasında şunları kaydetti:

“Gece kulüplerine ayrıcalık yapan UBP-HP Hükümeti ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu her nedense, eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgili kendilerine ilettiğimiz bilimsel raporları göz ardı etmiştir. Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu gece kulüpleri ile ilgili aldığı karar nedeni ile güvenilirliğini yitirmiş, bilimsellikten uzak tamamen siyasi telkinle hareket etmiştir. 

Eğitim ve öğretim faaliyetleri konusunda kendilerine verdiğimiz bilimsel görüşleri hiç değerlendirmeden karar veren kurul ve bu kurulun kararlarına onay veren UBP-HP Hükümeti, fuhuş yaptırılan gece kulüplerinde nasıl temassız seks yapıldığını kamuoyuna açıklamak zorundadır. Sorumuzun yanıtını alıncaya kadar sormaya devam ederken, UBP-HP Hükümeti ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun gece kulüplerine ayrıcalık yapılmasının bilimsel gerçeklerle mi? Yoksa bu sektörden hükümet büyük gelir elde ettiği için mi? Bu kararın üretildiğinin cevabı verilmelidir.

Covid-19 ithalat şirketine dönüşen UBP-HP Hükümeti’nin bilimsellikten uzak tamamen çıkara dayalı kararları devam etmektedir.”

Editör: TE Bilisim