Elcil “Avrupa Birliği toprağı” olan Kıbrıs’ta salgınla mücadelede ortak hareket ederek, Kıbrıslıların ada içinde seyahat özgürlüğünü engellemeden ekonomik, sosyal ve kültürel kaynaşmalarına destek olunmasını istedi.

Elcil, geçiş noktaları ile ilgili yaratılan tartışmanın hem Güney hem de Kuzey Kıbrıs’ta “ayrılıkçı, taksimci çerçevelerin dayanışmasını ortaya koyduğunu” iddia etti.

Salgın hastalık bahanesi ile geçişlere kapatılan barikatların açılması gündeme geldiğinde buna tepki gösterenlerin, Güney’deki faşist ELAM partisi ile Kuzey’de ayrılıkçılığı savunan faşist çevreler olduğunu savunan Elcil, hükümet ortaklarının bu konuyla ilgili tutumlarının ELAM ile örtüştüğünü iddia etti.

Yazılı açıklama yapan Elcil, Kıbrıs’ın bir ada olmasının salgın döneminde ortak hareket edilmesi gerektiğini açıkça ortaya çıkardığını ancak Güney’deki yönetimin yanlış bir siyasi kararla bazı geçişleri kapatması, Kuzey’deki yönetimin aynı yanlış kararla tüm kapıları kapatmasının salgın konusunda ortak mücadeleyi engellediğini savundu.

Yapılması gerekenin dış sınır kapılarını kapatmak ve ortak mücadele geliştirmek olduğunu kaydeden Elcil, salgının henüz bitmediğini belirtti.

Elcil, “Yasakçılık faşizmin, dikta heveslilerinin ve ırkçıların ortak özelliğidir. Faşist her yerde faşisttir.” dedi.

Editör: TE Bilisim